U Split stiže oko 45.000 putnika | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 39

U Split stiže oko 45.000 putnika

U Split stiže oko 45.000 putnika

Tijekom ovog vikenda u splitskoj trajektnoj i zračnoj luci očekuje se promet oko 45.000 putnika, što je najveći ovogodišnji vikend promet

VIDEO

Tijekom ovog vikenda u splitskoj trajektnoj i zračnoj luci očekuje se promet oko 45.000 putnika, najveći ovogodišnji vikend promet u tim lukama.

"Kroz splitsku gradsku luku ovog vikenda očekujemo promet oko 30.000 putnika u oba smjera sa srednjodalmatinskim otocima, te više od 10.500 vozila u trajektima", rekla je za Hinu Jelena Ivulić voditeljica "Jadrolinijine" agencije u Splitu.
Ona je istaknula kako je zbog povećanog prometa putnika danas uvedena i jedna izvanredna trajektna linija prema Supetru na Braču, a bude li potrebe - uvodit će se još izvanrednih trajektnih linija prema srednjodalmatinskim otocima.
Po njezinim riječima, na temelju registracijskih oznaka vozila, osim domaćih putnika, primjetno je da je najviše turista iz Slovenije, Poljske, Češke i Slovačke.
"Radujemo se ovim gužvama u splitskoj trajektnoj luci koje već sada podsjećaju na dobra stara vremena prije izbijanja pandemije koronavirusa", rekla je Ivulić.

Voditelj  službe prihvata i otpreme putnika u splitskoj zračnoj luci Mate Melvan je izvijestio kako se tijekom ovog vikenda u njoj očekuje promet oko 15.000  putnika
"Ovog će vikenda u našu zračnu luku sletjeti 100 zrakoplova od kojih su 80 komercijalni a 20 privatni", kazao je Hini Melvan.
Po njegovim riječima,  trenutačno je na prijevozu putnika u splitsku zračnu luku angažiran 31 avioprijevoznik koji su obnovili promet sa 65 destinacija u 24 zemlje. Podsjetio je kako je prije izbijanja pandemije koronavirusa splitska zračna  luka bila povezana s destinacijama u 26 država te je sad obnovljen aviopromet u s gotovo svima njima, ali je promet putnika s tih destinacija za sada manji nego prije pandemije.

Melvan je rekao kako se očekuje da će tijekom srpnja broj avioprijevoznika za splitsku zračnu luku porasti sa sadašnjih 31 na 50, što će doprinijeti i daljnjem rastu prometa u  toj zračnoj luci.
"Ako se nastavi sadašnji pozitivan trend, te ako ne dođe do epidemioloških poremećaja, procjenjuje se da bi od sada do listopada ove godine u splitskoj zračnoj luci mogao biti ostvaren promet oko 800.000 putnika u oba smjera", izjavio je  Melvan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 39

VIDEO

Josipovo tijelo i dalje leži u Dublinu: 'Ovo još nismo imali. Pitanje je tko će sve to platiti'
PRETUKLI GA DO SMRTI

Josipovo tijelo i dalje leži u Dublinu: 'Ovo još nismo imali. Pitanje je tko će sve to platiti'

Josip Štrok (31) je u ožujku nasmrt pretučen u Dublinu. Tijelo je još u Irskoj jer su njegovi rastavljeni roditelji podnijeli dva zahtjeva za povratak tijela

Muškarac šipkom napao mladu ženu u Splitu i seksualno ju napastovao - policija ga traži
POLICIJA MOLI ZA POMOĆ

Muškarac šipkom napao mladu ženu u Splitu i seksualno ju napastovao - policija ga traži

Osobe koje eventualno raspolažu s informacijama vezano uz ovaj događaj  pozivamo da dođu u najbližu policijsku postaju ili nazovu  policiju na broj 192, mole iz policije
Muškarac sa sjekirom napadao prolaznike kod navijačke zone u Hamburgu. Policija ga upucala
FOTO - UOČI UTAKMICE EURA

Muškarac sa sjekirom napadao prolaznike kod navijačke zone u Hamburgu. Policija ga upucala

Napadač je kod sebe imao i zapaljivu napravu poput Molotovljevog koktela. Napadač je ozbiljno ozlijeđen i pruža mu se liječnička pomoć.