U Splitu je ubijen nogometaš?! 'Ubojica i brat se drogiraju, kod njih dolazi i Stanislav Zavadlav' | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 178

U Splitu je ubijen nogometaš?! 'Ubojica i brat se drogiraju, kod njih dolazi i Stanislav Zavadlav'

U Splitu je ubijen nogometaš?! 'Ubojica i brat se drogiraju, kod njih dolazi i Stanislav Zavadlav'

Na obdukciji je tijelo 22-godišnjega mladića, nogometaša kluba iz okolice Splita, koji je ubijen sinoć iza ponoći u sukobu s 31-godišnjakom i bratom mu na križanju Ulice domovinskoga rata i Mažuranićeva šetališta

VIDEO

Trojica braće uvijek su se motali ispred pekare nedaleko od zgrade u kojoj su živjeli. Te pekare rade cijelu noć, i uvijek je puno ljudi, pogotovo vikendom kada mladi dolaze uzeti nešto za pojesti nakon noćnog izlaska. Oni bi tu stalno 'žicali' novce, bili su nametljivi, a ako ne bi dobili što su tražili, znali su biti vrlo agresivni.

Uvijek su bili neuredni, koliko nam je poznato, dobro su zabrazdili i u opijate i u kocku, a preživljavali su od sitnih krađa i žicanja, govore nam u kvartu gdje se u noći na subotu, oko 00:55 sati, na križanju Ulice Domovinskog rata i Mažuranićevog šetališta, dogodio stravičan zločin.

Pokretanje videa...

ubojstvo u splitu, mjesto očevida 00:21

Naime, 22-godišnji mladić uboden je nožem u predjelu prstišta, a iako je brzo prebačen u bolnicu, ozljeda je bila kobna. Preminuo je oko 1:20 sati u KBC-u Split.

Uhićena su tri brata, a kako doznajemo, najmlađi je pušten jer uopće nije bio prisutan, dok su druga dvojica, srednji i nastariji zadržani na kriminalističkoj obradi, dok se za ubojstvo sumnjiči upravo srednji, A.R. (31).
Kako prenosi Slobodna Dalmacija, žrtva ubojstva nožem u Splitu sinoć iza ponoći je 22-godišnji mladić, nogometaš iz kluba u okolici Splita. Nožem ga je nakon svađe iza ponoći ubo 31-godišnji Ante R. U sukobu je sudjelovao i njegov brat. 

Ubojica i braća kompanjoni su Stanislava Zavadlava

- Viđali smo ih u društvu Stanistava Zavadlava, dolazio je kod njih, a sva ta epipa družila se i na parkiralištu preko puta, oko kioska gdje se uzimaju pokazi za autobuse i slično - rekli su nam u kvartu gdje braća žive.

Skalice, kvart Filipa Zavadlava i pištolja za pasom: 'Ovdje je ego veći nego Marjan i sveti Duje'
Skalice, kvart Filipa Zavadlava i pištolja za pasom: 'Ovdje je ego veći nego Marjan i sveti Duje'

Riječ je o bratu osuđenog ubojice s kalašnjikovom Filipa Zavadlava. Stanislav je dugogodišnji ovisnik o drogama, kretao se u narko miljeu prije nego što je Filip Zavadlav, vrativši se s broda, uzeo kalašnjikov i s 37 metaka izrešetao Marina Bobana (25), Juricu Torlaka (37) i Marina Ožića Paića (25). 

Split: Mjesto ubojstva 22-godišnjaka

Prema informacijama s kojima raspolažemo, do povišenih tonova između napadača i žrtve je već došlo ispred pekare. Jedan je navodno otišao po nož u stan udaljen svega 20 metara od pekare te su mladića pratili do obližnjeg raskrižja na kojem je hotel, a ispred kojeg se sve i odvilo.

Ubijeni nije imao nikakve veze s braćom, on je slučajna žrtva

- U njihovom portunu uvijek je nered, smrdi, tamo se mokri, a iz njihovog stana na drugom katu širi se nesnosan smrad. Otac im je preminuo, žive s majkom koja je bolesna, praktički nemaju nikakvih primanja, osim onoga što isprose, pokradu ili zarade od preprodaje druge. Vi ustvari ne možete ući u njihovu zgradu bez da vas jedan od njih ne zaustavi i pokuša izvući novac od vas. Vrlo su prkosni, napasni. Znaju razbijati i izloge okolnih prostora kad bi ih 'prespojilo'. Svi ih se klone, i nitko neće imati posla s njima. Svi imaju dosje u policiji - kažu nam susjedi iz kvarta ne želeći se eksponirati u ovom slučaju zbog straha od moguće odmazde.

Ubijeni mladić nije imao nikakve veze s njima, on je slučajna žrtva agresije.

Kako nam kažu u poslovnim prostorima u blizini, policija je tijekom jutra tražila na uvid snimke nadzornih kamera koje pokrivaju područje.
- Svi znaju za njih, a nitko ništa godinama nije poduzeo, ni policija, ni Centar za socijalnu skrb, nitko - ogorčeni su stanari okolnih zgrada.

- U noćnim satima zaprimili smo 22-godišnju mušku osobu s ozljedom u predjelu prsišta. Ozljeda je nanesena hladnim oružjem, najvjerojatnije nožem - rekao je Dr. Josip Krnić, pročelnik Hitnog objedinjenog prijema u splitskom KBC-u i dodao:

- U trenutku kad je osoba stigla na naš OHBP, već je započeta reanimacija, unatoč svim naprednim mjerama oživljavanja, primjeni lijekova i ostalih mjera koje idu uz to, nismo uspjeli dobiti povratak spontane cirkulacije i bili smo primorani proglasiti smrtni ishod. Ozljeda je bila pored srca, vitalni znakovi su bili van funkcija i disanje, i cirkulacija, tako da smo odmah morali pristupiti oživljavanju. Učinili smo sve što smo mogli kao i uvijek, a pogotovo kada se radi o tako mladom životu...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 178

VIDEO

U KB Sveti Duh umrlo dijete (7) tjedan nakon operacije krajnika
ŠOK U ZAGREBAČKOJ BOLNICI

U KB Sveti Duh umrlo dijete (7) tjedan nakon operacije krajnika

Dijete je, sedam dana po učinjenoj tonzilektomiji i šest dana po otpustu iz Bolnice, dovezeno bez vitalnih funkcija, odgovorili su nam iz KB Sveti Duh

Spasili radnike koji je zatrpalo gradilište, a onda počeo curiti plin. Direktor: Još utvrđujemo...
VIDEO: DRAMA U ZAGREBU

Spasili radnike koji je zatrpalo gradilište, a onda počeo curiti plin. Direktor: Još utvrđujemo...

Na radilištu u Podsljemenu spašavali su muškarce koji su ostali zatrpani. Jedan muškarac ima ozljedu ruke, a drugi ima višestruke ozljede i prijelome, neslužbeno doznajemo.
VIDEO Obračun u noćnom klubu u Vodicama: 'Skrili smo se i čuli pucanje, čovjek je bio krvav...'
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Obračun u noćnom klubu u Vodicama: 'Skrili smo se i čuli pucanje, čovjek je bio krvav...'

VODICE - Oko tri ujutro čuli smo pucnjavu u klubu u Vodicama, javlja nam čitateljica. Dodaje kako su svi u panici krenuli prema izlazu. - Kad smo pobjegli iz kluba, otišli smo u ulicu iza njega, kako bi se sakrili. Pored nas je prošao čovjek s krvavim mrljama po vratu i majici - govori čitateljica. Policija nam je potvrdila da je sinoć došlo do fizičkog obračuna u Vodicama te da su izvidi u tijeku.