Obavijesti

News

Komentari 7

U Splitu pokopali alpinista koji je poginuo na Kavkazu 1974.

U Splitu pokopali alpinista koji je poginuo na Kavkazu 1974.
7

Od Čulića su se oprostili supruga Lili i kći Inge te brojna rodbina i prijatelji, među kojima je bilo najviše zaljubljenika u planine. Poginuo je tijekom uspona na Kavkaz

VIDEO

Na splitskom Lovrincu u četvrtak poslijepodne pokopan je Nenad Čulić, legendarni splitski i hrvatski alpinist koji je poginuo u ekspediciji na Kavkazu 1974. godine. Čulićevo tijelo pronađeno je ovog kolovoza, punih 39 godina nakon nesreće, a nedavno je prevezeno u Hrvatsku. 

Njegovi prijatelji, kolege i tadašnji učenici nikad ga nisu prestali tražiti, a i danas su se uz njegovu obitelj na splitskom groblju svi zajedno od njega oprostili. 

- On je legenda hrvatskog, a još više splitskog alpinizma koji je zbog njega dosegao svjetsku kvalitetu. Bio je zaslužan za organizacije ekspedicija koje u to vrijeme nisu mogle organizirati ni bogatije zemlje svijeta. Bio je učitelj generacijama splitskih alpinista i s ponosom mogu reći da sam bio njegov đak. Njegova je zasluga što se današnji HGSS temelji na izvrsnosti, etici i moralu - rekao nam je Vinko Prizmić, pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja. 

Inače, ekspedicija iz 1974. godine najtragičniji je događaj hrvatskog alpinizma u kojemu su poginula čak četiri alpinista, Ante Bedalov i Urso Vrdoljak čija su tijela pronađena odmah nakon nesreće, te Viktor Tabaković čije je tijelo pronađeno prošle godine te Nenad Čulić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi
FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma  završila na tramvajskoj stanici!
PASSAT U GRMLJU

FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma završila na tramvajskoj stanici!

Jedan čovjek je ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila oko 4.45 na Aveniji Dubrava. Zbog sudara tramvajski promet bio je u prekidu.