Obavijesti

News

Komentari 3

U srcu Moskve predstavili smo najbolje od hrvatskog turizma

U srcu Moskve predstavili smo najbolje od hrvatskog turizma

Ruski turisti prije svega traže sigurnost i kvalitetu ponude, istaknuto je na Danima hrvatskog turizma u Moskvi. Tijekom dana očekuje se i posjeta 27 diplomata iz zemalja EU u Rusiji

VIDEO

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) u suradnji sa svojim predstavništvom u Rusiji u četvrtak Moskvi organizirala je Dane hrvatskog turizma na kojima je Hrvatska Rusima predstavila svu svoju turističku ponudu. Radi se o velikom događaju na kojem je bio i ministar turizma Gari Cappelli , a zanimanje za sudjelovanjem premašio je sva očekivanja, ističu iz HTZ-a.

U poslovnom dijelu programa sudjeluje 35 hrvatskih i više od 100 ruskih subjekata iz turističkog sektora, uz brojne ruske novinare. 
Ministar Cappelli se, u pratnjih rvatskog veleposlanika Ruskoj Federaciji Tomislava Cara, državnog tajnika Ministarstva turizma Tončija Glavine i pomoćnice ministra Olivere Šarić, sastao s ruskim kolegama Sergejem Sergejevićem Galkinom, zamjenikom ministra ekonomskog razvoja zaduženim za sektor turizma te Sergejem Čerjominom, ministrom u gradskoj Vladi Moskve i šefom Odjela za vanjsko-ekonomsku djelatnost i međunarodne odnose. Ministar Cappelli istaknuo je pozitivne hrvatsko –ruske odnose te naglasio važnost ruskog tržišta. 


- Hrvatska pridaje važnost promicanju suradnje s Ruskom Federacijom na svim područjima od zajedničkog interesa stoga nam je cilj nastaviti jačati prepoznatljivost Hrvatske na ruskom tržištu. Posebno velik potencijal postoji u području zdravstvenog turizma, odnosno specifičnih zdravstveno-turističkih aranžmana i organiziranih dolazaka turista i pacijenata. Hrvatska je svake godine sve popularnija među gostima iz Rusije te nam je iznimno drago što najveći ruski turoperatori uviđaju naš kontinuiran rad na unaprjeđenju kvalitete te i ove godine stvaraju dodatne ponude za Hrvatsku -  izjavio je ministar Cappelli.

Zamjenik ministra Galkin je poručio kako Hrvatska geografski nije velika zemlja, ali da je strateški interesantna i za investicije u turizmu i kao odmorišna destinacija Rusa obzirom da nudi sve što ruski turisti traže, prije svega sigurnost i kvalitetu ponude. 
- Ove godine odlučili smo se u Rusiji, umjesto klasičnog sajamskog nastupa, predstaviti cjelodnevnim događanjem u srcu Moskve i na jednom mjestu organizirati veliku poslovnu radionicu, ali i program zabavnog karaktera te na inovativan način predstaviti hrvatsku kulturnu baštinu, gastronomiju i modu. Naš promotivni iskorak rezultirao je iznimno velikim interesom partnera, a vjerujem da ćemo kroz susret s predstavnicima Ruskog udruženja turističkih agencija i turoperatora ATOR i Turističke organizacije Rusije Rosturizam doći do novih konkretnih rješenja usmjerenih na daljnji rast pozitivnih trendova s ruskog emitivnog tržišta- izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić Dodao je kako je lani iz Rusije bilo 14 posto više dolazaka i 6 posto više noćenja ruskih gostiju u odnosu na godinu ranije, dok se u ovoj godini očekuje da će porast ruskih turista u Hrvatskoj premašiti taj postotak.

Rusima smo se predstavili i jelima - chefovi Podravkine Coolinarike Mišel Tokić i Zoran Delić prezentirat će tijekom dana pripremu tradicionalnih hrvatskih jela, a predstavit će se i hrvatska vina. Na zabavnom dijelu programa očekuje se dolazak 27 diplomata iz zemalja Europske unije u Moskvi te predstavnika Grada Moskve, Trgovačke komore Ruske Federacije, Ministarstva vanjskih poslova Ruske Federacije uz izaslanike ruske Dume. 

Na događanju sudjeluje i poznata hrvatska modna dizajnerica Aleksandra Dojčinović koja je ruskim uzvanicima iz svijeta ekonomije, mode, sporta i društvenog života predstavila svoju kolekciju. Na samom kraju dana predviđena je gala večera za hrvatske sudionike i najvažnije ruske partnere, tijekom koje će se dodijeliti nagrade turističkim agencijama TUI, Paks i Ruski ekspres, koje su u prošloj godini u Hrvatsku dovele najveći broj ruskih turista, ali i TV kućama TV Petnica, NTV i Prvi kanal Rusija, koje su u 2019. godini snimile odlične priloge o našoj zemlji i na taj način doprinijele promociji na ruskom tržištu.
Od hrvatskih sudionika na Danu hrvatskog turizma u Moskvi, uz HTZ, sudjeluju i turističke zajednice grada Zagreba, Crikvenice te Kvarnera, Zagrebačke i Šibensko-kninske županije, ali i tvrtke kao što su  Croatia Airlines, Valamar Riviera, Falkensteiner hotels and residences, Katarinaline, Zračna luka Zadar i drugi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...