Obavijesti

News

Komentari 6

U stanu mladića u Sl. Brodu zaplijenili više od 5 kila 'trave'

U stanu mladića u Sl. Brodu zaplijenili više od 5 kila 'trave'

Brodski policajci na konferenciji u 11 sati objavit će više detalja oko zapljene 5 kilograma marihuane. Drogu su pronašli u stanu koji je koristio mladić (21) s područja Slavonskog Broda

Prilikom pretrage stana na području Slavonskog Broda, kojeg je koristio 21-godišnjak, policijski službenici su na temelju ranije primljenih saznanja a slijedom naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu pronašli i zaplijenili pet kilograma marihuane. To je prva veća zapljena marihuane na području PU brodsko-posavske u ovoj godini.

- Također, zajedno sa drogom pronađeno je i oduzeto nekoliko digitalnih vaga, nekoliko tisuća kuna u gotovini te mobilni telefon. Istoga dana, 2.srpnja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela proizvodnje i prometa drogama osumnjičeni mladić je predan pritvorskom nadzorniku a 3.srpnja je temeljem naloga državnog odvjetnika pušten na slobodu - izvijestio je danas na izvanrednoj tiskovnoj konferenciji Damir Brezić, policijski službenik za odnose s javnošću PU brodsko-posavske. 

Nabavna vrijednost zaplijenjene droge doseže 15.000 kuna po kilogramu, a u raspačavanju i daljnjoj preprodaji može se postići i peterostruka vrijednost. Droga je prema policijskim saznanjima bila namijenjena ilegalnom tržištu narkotika na području Slavonskog Broda. Za navedeno kazneno djelo mladić može dobiti kaznu zatvora do 1 do 12 godina. Po ovim kaznenim djelima 21-godišnjak otprije nije poznat policiji.