U subotu je ušlo gotovo 70 posto stranaca kao i rekordne 2019. na isti datum. Ide nabolje | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 414

U subotu je ušlo gotovo 70 posto stranaca kao i rekordne 2019. na isti datum. Ide nabolje

U subotu je ušlo gotovo 70 posto stranaca kao i rekordne 2019. na isti datum. Ide nabolje

Granicu je u subotu prešlo preko 157 tisuća stranaca, pokazuju MUP-ovi podaci. U odnosu na prošlu godinu, to je skoro 50 posto više. Kod nas je boravila 241 tisuća turista, od kojih dvjesto tisuća stranaca

VIDEO

Prvi podaci eVisitora Hrvatske turističke zajednice pokazuju da je u subotu u Hrvatskoj boravilo 36 posto više turista nego prošle godine na isti dan, ali i, još uvijek, 58 posto manje nego u bezbrižnoj 2019., kad su, iz sadašnje perspektive, turizmu tekli med i mlijeko.

POGLEDAJTE VIDEOVIJESTI: 

Pokretanje videa...

Motociklisti i mopedisti VIDEO

Sezona bi trebala biti puno bolja od prošlogodišnje, jer je do danas s obje doze cijepljeno 30 posto građana EU, a s barem jednom dozom 50 posto. Zajedno s vrućinama, to utječe na manje kolanje virusa u populaciji, a onda i na pandemijsku kartu.

Čak je 55 posto EU sad u “zelenom”, što znači da građani tih država odnosno pokrajina u Hrvatsku mogu ući kao da korone nema, bez ikakvih potvrda. Sama Hrvatska je pak većim dijelom u narančastoj zoni (Sjeverna Hrvatska, Zagreb i Jadran), dok nam je samo panonska regija u zelenom. Zato nam, međutim, najvažniji gosti dolaze iz zelenih zona - Austrijanci, Talijani, Češi i Slovaci su ‘zeleni’, Njemačka također u velikom dijelu, Mađarska cijela, kao i Poljska. Slovenci su u narančastom, a jedina je čitava u crvenom Nizozemska.

Općenito je crveno manje od deset posto EU država odnosno njihovih pokrajina. Nama konkurentna Grčka je također miješano zeleno-narančasta, Španjolska isto tako, ali ona ima i četiri crvene zone. Svi koji nam dolaze iz zona koje nisu zelene, moraju imati Covid potvrdu, odnosno, ako ju nemaju, negativan nalaz PCR ili antigenskog testa, potvrdu o primljene dvije doze cjepiva (Pfizer, Moderna, AstraZeneca, ruski Sputnik, kineski Sinopharm), ili potvrdu da je prošlo 14 dana od cijepljenja Janssenom koje se prima u jednoj dozi. Ući se može i s prvom dozom Pfizera, Moderne ili Sputnika, i potvrda traje najviše 42 dana, odnosno do 84 dana u slučaju Astre. Dokaz je sad i potvrda o preboljenju COVID-19 i primitku jedne doze cjepiva, uz određene uvjete, kao i potvrda o preboljenju. Priznaje se i samo liječnička potvrda o preboljenju, a ako netko nema ništa od toga, mora odmah po ulasku u Hrvatsku napraviti test i biti u karanteni do dolaska negativnog nalaza. Ako je test nemoguć, mora se izolirati na 10 dana. 

Državljani EU i članovi njihovih obitelji, koji putuju iz trećih zemalja, moraju također imati neki od navedenig dokaza da bi ušli u Hrvatsku, dok državljani trećih zemalja, koji EU državljanstvo nemaju,mogu ući uz neku od tih potvrda ako imaju potvrdu o uplaćenom smještaju u hotelu, kampu, kod privatnog iznajmljivača ili unajmljenom plovilu te drugom obliku turističkog smještaja, ili su vlasnici kuća ili plovila u Hrvatskoj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 414

VIDEO

Iza poginulog Davora ostalo je petero djece i trudna supruga. Vjenčali se par sati prije nesreće
CIJELI KRAJ TUGUJE

Iza poginulog Davora ostalo je petero djece i trudna supruga. Vjenčali se par sati prije nesreće

Davor je sletio s kolnika i ostao na mjestu mrtav. Vijest o tragičnoj smrti brzo je stigla u Potnjane i u očaj bacila cijelo selo.

Stravičan video: Nasred ceste driftao motorom pa na njega naletio auto. Teško je ozlijeđen
MOTO SUSRET U SLAVONIJI

Stravičan video: Nasred ceste driftao motorom pa na njega naletio auto. Teško je ozlijeđen

ŠIŠKOVCI - Na moto susretu u subotu je u 18 sata došlo do prometne nesreće u kojoj je vozačica automobila (21) naletjela na motociklista (39), potvrdila nam je vukovarsko-srijemska policija. Motociklist je teže ozlijeđen, a policija je očevidom utvrdila da je motociklist driftao te time napravio i dimnu zavjesu na cesti. Vrtio se u krug stražnjim dijelom motora te je prešao na stranu ceste suprotnog smjera. Tada je na njega autom naletila vozačica. Alkotestom je policija utvrdila da niti vozačica niti vozač nisu bili pijani.
Poginuo motociklist u Zagrebu, promet se odvija usporeno
KOD SLAVONSKE AVENIJE

Poginuo motociklist u Zagrebu, promet se odvija usporeno

Nesreća se dogodila na križanju Slavonske avenije i Ulice Siniše Glavaševića. Trenutno je očevid u tijeku...