Obavijesti

News

Komentari 31

Washington osudio napade na kosovsku policiju; Situacija je napeta, četiri napadača mrtva

Washington osudio napade na kosovsku policiju; Situacija je napeta, četiri napadača mrtva

Napadači u oklopnim vozilima upali su u nedjelju u selo u regiji s većinskim srpskim stanovništvom na sjeveru Kosova, sukobivši se s policijom i zabarikadiravši se u pravoslavnom manastiru

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
17:14

Na sjeveru Kosova pronašli još jedno tijelo: Sumnja se da je riječ o jednom od napadača

Tužiteljstvo Kosova potvrdilo je u ponedjeljak, dan nakon sukoba kosovskih Srba i policije u kojima je ubijen jedan policajac i trojica napadača, da je na sjeveru nađeno tijelo još jedne osobe za koje se sumnja da je sudjelovala u napadima.

To je prištinskim medijima potvrdio tužitelj Naim Abazi, navodeći da su, prema dosadašnjim saznanjima, ubijena četiri napadača.

OVDJE VIŠE O TEMI

17:13

SAD o situaciji na Kosovu: Oštro osuđujemo napade na kosovsku policiju. Napadi su koordinirani

"Sjedinjene Države oštro osuđuju nasilne i koordinirane napade na kosovsku policiju", rekao je Antony Blinken, izrazivši "duboku sućut obitelji narednika kosovske policije koji je ubijen na dužnosti".

OVDJE VIŠE O TEMI

12.50

Blokirani svi prilazi mjestu krvavog sukoba, zatvorene su granice na sjeveru

 

Policija je zatvorila sve prilaze selu Banjska, poprištu jučerašnjeg krvavog sukoba, a veliki broj policajaca posvuda je uokolo.

Putnički automobili, kamioni, autobusi ni pješaci ne mogu ući na Kosovo na prijelazima Jarinje i Brnjak, a na kosovskoj strani vidljivo je postavljen znak „stop“.

Alternativni pravac za ulazak na Kosovo iz Srbije ostao je samo prijelaz Merdare, a otvoreni su svi prijelazi iz Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Albanije.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić potvrdio je u nedjelju navečer da su u sukobima na sjeveru Kosova - u kojima je rano ujutro ubijen jedan kosovski policajac - tijekom dana ubijena i trojica Srba, optuživši premijera Kosova Albina Kurtija da je svojim aktivnostima posljednjih mjeseci isprovocirao incidente, a Zapad za licemjerje.

Kosovska policija priopćila je da je jedan njihov pripadnik ubijen, a dvojica ranjena, te da su kasnije tijekom dana ubijena trojica napadača, ne navodeći u prvim izvješćima tko su oni.

Premijer Kosova Albin Kurti je priopćenju osudio "zločinački i teroristički napad" i ocijenio da je to "organizirani kriminal uz političku, financijsku i logističku podršku službenog Beograda".

11.20

Predstavnik EU-a za dijalog Beograda i Prištine, Miroslav Lajčak, izjavio je kako je ovo užasan napad koji dodatno naglašava neophodnost diplomacije i dijaloga.

- U narednim danima pronaći ćemo put za napredak - kazao je.

10.20

Policija je ranije izvijestila kako su tijekom uhićenja pronašli vozila s većom količinom oružja. Svi uhićeni zadržani su na 48 sata, a tijekom dana izvest će ih i pred sud.

Komentari 31