Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

U teškom stanju: Njemicu (70) su hitno prevezli u Dubrovnik

Medicinski transport organiziran je kasno sinoć za putnicu u teškom zdravstvenom stanju, koja je hitno perevezena sa njemačkoga putničkog broda nedaleko Mljeta

Hrvoje Jelavić/Pixsell
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
5 komentara

Medicinski transport organiziran je kasno sinoć za putnicu u teškom zdravstvenom stanju, koja je hitno perevezena sa njemačkoga putničkog broda nedaleko Mljeta u dubrovačku bolnicu.

U Nacionalnoj središnjici za usklađivanje traganja i spašavanja na moru sinoć u 23.57 sati, posredstvom Obalne radio postaje ORP Dubrovnikradio, zaprimljen je zahtjev posade njemačkoga puntičkog broda naziva „Berlin“ za hitnu medicinsku evakuaciju putnice M.H. (rođena 1946. godine).

Njemačka državljanka je zbog obilnog unutarnjega krvarenja bila u teškom i po život opasnom zdravstvenom stanju zbog čega je Središnjica u koordinaciji sa nadležnom Lučkom kapetanijom Dubrovnik uputila službeno plovilo sa medicinskim osobljem u spasilačku akciju prema poziciji putničkoga broda, između otoka Lastova i Mljeta, na oko 40 nautičkih milja sjeverozapadno od Dubrovnika.

Djelatnici dubrovačke Kapetanije, uz velike napore uslijed nepovoljnih vremenskih uvjeta na moru, u 00.45 sati prekrcali su njemačku pacijenticu na službeno plovilo nakon čega su u 02.15 sati pristali u Gradsku luku.

Pacijenticu su tamo preuzeli djelatnici dubrovačke Hitne medicinske pomoći te je odvezli u dubrovačku bolnicu.

Možda vas zanima i ovo:
Message