Obavijesti

News

Komentari 63

'U trenutku ubojstva Selene, Mišić je vladao svojom voljom'

'U trenutku ubojstva Selene, Mišić je vladao svojom voljom'
1

U nastavku suđenja Ediju Mišiću na poziv obrane svjedočili su vještaci. Utvrdili su kako ciste na mozgu nisu utjecale na Edijevu ubrojivost, kao i da je narcisoidan

VIDEO

U utorak je na splitskom Županijskom sudu nastavljeno suđenje Ediju Mišiću, osumnjičenom za ubojstvo Meksikanke Selene Macedo u kolovozu 2012. godine.  

Na rasporedu su bili vještaci koje obrana pozvala kako bi pokušala dokazati Edijevu neubrojivost za vrijeme zločina. 

Svjedočila je dr. Marina Titlić, specijalist neurologije, koja je kazala da su dvije ciste na Edijevom mozgu najvjerojatnije nastale rođenjem te teško da su posljedica prometne nesreće ili bavljenja borilačkim sportovima. 

Odvjetnik je tražio pojašnjenje kako cista veličine teniske loptice ne stvara nikakav pritisak na važnije dijelove mozga. Liječnica je kazala da cista ne stvara pritisak na mozak niti može prouzročiti epilepsiju. Osvrnula se i na blaže moždano organsko oštećenje koje kod Edija uzrokuje malo slabije motoričke sposobnosti.

- Takvo oštećenje mogli bi napraviti učestali epileptički napadaji, no to bi morao biti teži, dijagnosticiran oblik epilepsije što kod Edija nije slučaj - rekla je.  

Sudac Živaljić je počeo gubiti strpljenje budući da je branitelj inzistirao na pitanjima o epilepsiji koja Mišiću nije ni utvrđena. Liječnica je zaključila da se radi o neurološki potpuno normalnoj osobi koja ima dvije ciste te ih medicinski treba pratiti.

Mišić ima narcisoidni poremećaj ličnosti

Zatim je svjedočio neuropsihijatar Miroslav Goreta koji je bio u timu koji je Mišića vještačio u Vrapču.

Kazao je kako kod Mišića postoje narcisoidni i disocijalni poremećaji ličnosti sa sadističkim elementima što proizlazi iz dokumenata priloženih na suđenju. Dodao je kako je osobna opservacija bila gotovo nemoguća jer se Mišić branio šutnjom.

- S obzirom na do sad prikupljenu dokumentaciju nema dokaza da Edi Mišić u trenutku zločina nije vladao svojom voljom - rekao je Goreta. 

Branitelj želi oboriti kvalifikaciju okrutnog ubojstva

Ni Marko Zebić, stručnjak za balistiku i mehanoskopiju u centru "Ivan Vučetić", nije bio od pomoći odvjetniku Gorjancu. Štoviše iznervirao ga je izbjegavanjem konkretnih odgovora na pitanja o traci kojom su Seleni bile vezane ruke. Naime branitelj je htio dokazati da na trakama nema savijanja, to jest da se Selena nije opirala, jer je bila u nesvijesti. Taj bi mu dokaz bio bitan kako bi oborio kvalifikaciju okrutnog ubojstva i svom štićeniku znatno smanjio kaznu. 

Odvjetnik Gorjanc je zatražio dodatna neurološka i psihijatrijska vještačenja jer smatra da dosadašnja ostavljaju otvorenu mogućnost Edijeve neuračunljivosti. 

Suđenje se nastavlja krajem srpnja, kada bi trebala biti donesena i presuda.

Pa i pod cijenu otkaza: Selenin brat dolazi na kraj suđenja

- Emanuel je vrlo zadovoljan profesionalnošću i brzinom odvijanja suđenja. Emanuel će doći i na posljednju etapu suđenja po cijenu da izgubi posao. Paradoksalno je da je u svoj ovoj tragediji zavolio Split i da se ovdje osjeća lagodnije i opuštenije nego kod kući - kazao je konzul Marin Bosotina. 


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Milanović sazvao Sabor, sutra će dati mandat Plenkoviću
IZBORI 2024.

Milanović sazvao Sabor, sutra će dati mandat Plenkoviću

Andrej Plenković objavio je kako su u četvrtak sakupili potrebnih 76 potpisa za formiranje nove Vlade

Horor u Belgiji! Curu (14) dečko namamio u šumu. Silovali je i mučili, uhitili su 10-ero djece
ODVJETNIKU MUČNO

Horor u Belgiji! Curu (14) dečko namamio u šumu. Silovali je i mučili, uhitili su 10-ero djece

'Ovo nikad nisam doživio u svojoj karijeri', rekao je šokirani odvjetnik osumnjičenog. Pretpostavlja se da je djevojka provela dva dana u šumi i ondje ju je najmanje dva puta silovala, mučila i zlostavljala skupina djece
Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!
SVE ZBOG POTPISA

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!

Jurčević se usprotivio  koalicijskom sporazumu s HDZ-om i bio je nezadovoljan što nisu dobili Ministarstvo kulture. Predsjedništvo bi trebalo predložiti tu sankciju Časnom sudu stranke koje će donijeti zadnju odluku