News

Komentari 1

U tri policijske uprave uhvatili dva kradljivca drva, imaju još tri slučaja u kojima traže lopove

U tri policijske uprave uhvatili dva kradljivca drva, imaju još tri slučaja u kojima traže lopove

Policajci iz Umaga uhitili su 50-godišnjaka koji je posjekao voćke u Petroviji, a pakrački policajci 42-godišnjaka , koji je posjekao stabla bagrema u šumi u blizini Pakraca

Istarska i požeško-slavonska policija uprava pohvalile su se kako su, svaki na svojem području, razriješili dva slučaja krađe drva.

Policajci iz Umaga s ispostavom Buje dovršili su kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjakom te su utvrdili sumnju da je počinio kazneno djelo krađe. Sumnjiče ga da je u razdoblju od 20. prosinca 2022. do 2. veljače 2023. sa zemljišta u Petroviji posjekao voćke i druga stabla te ih otuđio, čime je oštetio 65-godišnjakinju za više desetaka eura. Osumnjičenog su, po dovršetku kriminalističkog istraživanja, danas u jutarnjim satima, priveli u pritvorsku jedinicu istarske policije.

Pakrački policajci dovršili kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Pakraca kojeg sumnjiče da je 8. veljače 2023. u šumskom dijelu u blizini Pakraca posjekao i otuđio stabla bagrema u vlasništvu 44-godišnjakinje. Slijedi mu kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Policajci iste policijske uprave, PU požeško-slavonske, traži počinitelja koji je unazad godinu dana u šumskom dijelu u blizini Pleternice, posjekao i otuđio više stabala u vlasništvu 75-godišnjakinje. Prijavu protiv drskog kradljivca dobili su u četvrtak 9. veljače 2023.

Dva slučaja krađe drva iz šume zabilježila je i sisačko-moslavačka policija. Njima je prijavljena krađa drva, počinjena u razdoblju od sredine siječnja do početka veljače, u šumi na području Sunje, u kojoj je nepoznati počinitelj posjekao i ukrao 25 stabala hrasta. Počinitelja još traže, a kaznenu prijavu podnijeli su Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku.
 
Tragaju i za lopovom koji je u razdoblju od 2. do 7. veljače, sa stovarišta šumarije na području Popovače u mjestu Stružec, ukrao 38 komada trupaca jasena, graba, klema, brijesta i crne johe, oštetivši nadležnu šumariju za oko 1000 eura.

Najčitaniji članci