Obavijesti

News

Komentari 0

U Trilj stiglo devet izbjeglica iz Ukrajine, pomažu im mještani

U Trilj stiglo devet izbjeglica iz Ukrajine, pomažu im mještani

U hotelu "Sv. Mihovil" u Trilju smješteno je devet izbjeglica iz Ukrajine od kojih je sedmero djece, a mještani im dragovoljno pomažu u nabavi živežnih namirnica, doznaje se u tom hotelu

U hotelu "Sv. Mihovil" u Trilju smješteno je devet izbjeglica iz Ukrajine od kojih je sedmero djece, a mještani im dragovoljno pomažu u nabavi živežnih namirnica, doznaje se u tom hotelu.

POGLEDAJTE VIDEO: Suze u Kijevu

Pokretanje videa ...

Suze u Kijevu: Rusi bombardirali stambenu zgradu, jedna osoba je preminula VIDEO

Od tih devet izbjeglica iz Ukrajine njih šest će od sutra biti smješteno u obiteljske kuće na području Trilja koje su za tu namjenu ponudili njihovi vlasnici, rekli su u hotelu.

Kako su objasnili u hotelu "Sv. Mihovil", s tom skupinom izbjeglica koje su u Trilj stigle prošlog tjedna solidarizirali su se mještani pa neke od njih odvedu na ručak ili im donesu ono što im je najpotrebnije, a djeci su nabavili dresove i loptu za nogomet.

Volonteri u Trilju, koji su angažirani od dolaska izbjeglica iz Ukrajine, kako su rekli u hotelu "Sv. Mihovil", najavili su da se idućih dana može očekivati dolazak još desetak izbjeglica. Ti će ljudi najprije biti smješteni u taj hotel, iz kojeg će se premjestiti kad se za njih pronađe smještaj u obiteljskim kućama na triljskom području.

PRATITE RAZVOJ DOGAĐAJA U UKRAJINI UŽIVO IZ STUDIJA: