Obavijesti

News

Komentari 0

U utorak se očekuje stagnacija indeksa na Zagrebačkoj burzi

U utorak se očekuje stagnacija indeksa na Zagrebačkoj burzi
1

Redovni promet dionicama dosegnuo je 35,75 milijuna kuna, što je za 9 milijuna više nego u petak. Uz to, ostvareno je i 3,84 milijuna kuna u blok transakciji dionicom Dukata, po cijeni od 640 kuna za dionicu

VIDEO

Na Zagrebačkoj se burzi u utorak očekuje stagnacija Crobex indeksa, nakon što su dan prije skočili više od 5 posto, dok će ulagači pratiti nove vijesti o koronavirusu u svijetu.

Od pet analitičara, koji su sudjelovali u anketi Hine, njih dvoje danas očekuje rast Crobexa, a troje stagnaciju.

Crobex indeks porastao je jučer 5,06 posto, na 1.581 bod, dok je Crobex10 skočio 5,21 posto, na 987 bodova.

Tako je najvećim dnevnim skokom od 13. ožujka nastavljen rast tih indeksa, koji traje već više od dva tjedna.

Svi sektorski indeksi bili su jučer na dobitku, a najviše građevinski, za više od 12 posto.

Redovni promet dionicama dosegnuo je 35,75 milijuna kuna, što je za 9 milijuna više nego u petak. Uz to, ostvareno je i 3,84 milijuna kuna u blok transakciji dionicom Dukata, po cijeni od 640 kuna za dionicu.

Jučer su Crobexi nastavili pratiti skok cijena dionica na svjetskim burzama, na kojima su ulagače ohrabrile vijesti o usporavanju rasta broja umrlih od koronavirusa u Francuskoj i Italiji, što je podržalo nadu da karantene daju rezultate.

- Tjedan je na svjetskim dioničkim tržištima počeo vrlo optimistično, pa je tako američki indeks Dow Jones porastao 7,7, a S&P 500 za 7,0 posto. Trenutno su oba indeksa preko 20 posto iznad najniže razine ove godine, 23. ožujka. I indeksi Zagrebačke burze su jučer snažno porasli potaknuti nadom da je epidemija koronavirusa ipak stabilizirana. Vlade pojedinih zemalja – Austrija i Njemačka - razmišljaju o postupnom labavljenju nametnutih mjera zabrane kretanja, a slične korake očekujemo i u Hrvatskoj, što budi nadu da bi ekonomska aktivnost mogla biti nastavljena u skorije vrijeme - kaže Ana Turudć, financijska analitičarka u Raiffeisenbank Austria (RBA), koja i danas očekuje nastavak pozitivnih kretanja na domaćem tržištu.

Najveći promet, 6,9 milijuna kuna, jučer je ostvaren dionicom Valamar Riviere, pri čemu joj je cijena skočila 8,3 posto, na 27,3 kune.

S prometom nešto većim od 4 milijuna kuna slijedila je dionica HT-a, a cijena joj je porasla 2,5 posto, na 164,5 kuna.

Povlaštenom dionicom Adris grupe ostvareno je, pak, 3,95 milijuna kuna prometa, a cijena joj je skočila 5,4 posto, na 388 kuna.

Jedina među likvidnijima s padom cijene bila je dionica Optima telekoma, koja je pojeftinila 1,95 posto, na 6 kuna, uz promet od 3,8 milijuna kuna.

Od 52 izdanja kojima se jučer trgovalo, njih čak 48 ostvarilo je rast cijene, tri pad, dok je cijena jedne dionice stagnirala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...