Obavijesti

News

Komentari 12

U utrci za grad podno Srđa čak i nepravomoćno osuđeni ljudi

U utrci za grad podno Srđa čak i  nepravomoćno osuđeni ljudi
3

Vlahušić (HNS) i Vićan (nezavisni) žele mjesto gradonačelnika a obojica su osuđena u aferi 'Šipan'. Račune bi im mogao pomrsiti laburist Matko Bupić

VIDEO

Dubrovačka vladajuća koalicija SDP-HNS-HSLS-HSU i Nezavisna lista Pere Vićana na čelu s gradonačelnikom Androm Vlahušićem teško će dobiti prolaznu ocjenu za protekli četverogodišnji mandat jer je manje služila građanima, a više činila za sebe. 

Od najave Vlahušića i vladajuće koalicije na početku mandata kako će nova Gradska uprava realizirati oko 70-tak 'projekata' na raznim područjima ostvareno manji broj, među kojima, dva kružna toka, smanjene komunalnog doprinosa, poticanje privatnog smještaja, jednosmjenski boravak u osnovnim školama, obrazovna vertikala, stipendije za učenike i studente, subvencije za avio karte za Zagreb te križni put na Srđ.  

Vlast je kadrovirala svoje, a tu su bile i afere 

Koalicijska vlast se najviše bavila kadroviranjem i zapošljavanjem svojih ljudi, a nisu ih mimoišle ni afere. 

Andro Vlahušić je prvi gradonačelnik u novijoj hrvatskoj povijesti nepravomoćno osuđen na 12 mjeseci zatvora uvjetno na 3 godine zbog zlouporabe položaja i ovlasti u aferi 'Šipan'. 

U istoj aferi osuđen je i Pero Vićan - nepravomoćno na 10 mjeseci zatvora, uvjetno na 3 godine zbog poticanja na nedjelo. 

Uz to, Pero Vićan je nepravomoćno osuđen i na 10 mjeseci zatvora uvjetno na 3 godine zbog zlouporabe pretvorbe Dubrovačkog primorja u aferi "Vrtovi sunca" u Orašcu.  

Obojica su kandidati za gradonačelnika Dubrovnika. 

SDP bi mogao biti najveći gubitnik izbora

Najveći gubitnik bi mogao biti dubrovački SDP zbog "tajnog ugovora" kojega su s Vlahušićem i Vićanom bez znanja Gradskog odbora SDP-a, ali i bez znanja središnjice, 2009. potpisale tadašnja predsjednica dubrovačkog SDP-a Tatjana Šimac Bonačić, aktualna zamjenica gradonačelnika, i kandidatkinja za predsjednicu Gradskog vijeća Olga Muratti,danas predsjednica GV-a. Time su omogućile Peri Vićanu da s 50 posto upravljačkih prava preuzme glavnu riječ, ne samo u koaliciji već i u upravljanju gradom. 

Zbog neslaganja s koalicijskim partnerima i ne raskidanja koalicije troje SDP-ovih vijećnika je napustilo Gradsko vijeće. 

Vlahušić želi drugi mandat, već počeo s komunalnim radovima

Andro Vlahušić (53) je kandidat HNS-a za gradonačelnika, iako to još nije službeno potvrđeno, te očekuje drugi mandat. 

Zbog toga koristi sve gradske resurse u predizbornoj kampanji, pa je prije šest mjeseci počeo s komunalnim radovima po cijelom gradu  na kojima u dobrom dijelu je izvođač tvrtka VIAM u vlasništvu njegova brata Mladena. 

Vlahušić biračima nudi nastavak realizacije ranijih projekata i izgradnju sportsko rekreacijskog centra Golf na Srđu za što je prije 4 godine obećao referendum i izigrao birače. 

Niko Šalja (SDP) glavni kritičar Vlahušića i Vićana

Niko Šalja (41), aktualni zamjenik gradonačelnika, SDP-ov je kandidat za gradonačelnika i jedan od glavnih kritičara rada koalicije, a posebno Vlahušića i Vićana. Mladi dipl. ing. strojarstva je bez afera, ali zasad se nije uspio nametnuti biračima u potrebnoj mjeri kako bi postao prvi SDP-ov gradonačelnik Dubrovnika. 

Šalji nije lako jer za konkurenta ima Vlahušića koji ga je prije pola godine razvlastio, a SDP-je i dalje Vlahušićev koalicijski partner. Očekuje se Šaljino predstavljanje programa. 

Andriću će teret biti pljačka pod vlasti HDZ-a

Hrvatski branitelj Teo Andrić (52) dipl. ing. strojarstva je HDZ-ov kandidat koji je najavio uskoro predstavljanje programa za grad. 

Teret u kampanji će mu biti opljačkana Hrvatske u proteklih deset godina pod vlasti HDZ-a. Osim toga, problema će imati i u vlastitoj stranci jer ga jedan dio lokalnih hadezeovaca drži produženom rukom bivše gradonačelnice Dubravke Šuice koju ne žele vidjeti u nikakvim kombinacijama. 

Vićan najavio reviziju svih gradskih projekata

Poduzetnik Pero Vićan (62) je kandidat za gradonačelnika ispred svoje nedavno osnovane regionalne stranke Dubrovački demokratski sabor. U izbore DDS ide sloganom 'Poštena i zakonita revizija pretvorbe'!? 

Vićan je najavio reviziju svih gradskih projekata i uskoro predstavljanje programa DDS za izbore u svibnju.   

Bupić je osvježenje na dubrovačkoj političkoj sceni

Dr.sc. Matko Bupić (54) predavač na Sveučilištu u Dubrovniku je kandidat za gradonačelnika Hrvatskih laburista-stranke rada. Osvježenje je na dubrovačkoj političkoj sceni, ali ne i nepoznat u političkom i društvenom životu Dubrovnika. 

Bio je član HDZ-a od njegova osnivanja, ali nezadovoljan daljnjim tijekom stranačke politike 1993. je napustio HDZ. Prvi je kandidat za gradonačelnika koji je predstavio svoj program. Temelji programa su revitalizacija povijesne jezgre kao živuće zajednice, a ne muzeja te rješavanje prometne infrastrukture odnosno prometa u mirovanju i kretanju i urbanizacija s ulaganjima u godinama zapuštena naselja u Rijeci dubrovačkoj. 

Kako se izbori približavaju Bupić bi vrlo lako mogao pomrsiti račune ostalim kandidatima za gradonačelnika Dubrovnika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21