News

Komentari 60

VIDEO Pogledajte dva labosa marihuane u Velikoj Gorici

VIDEO Pogledajte dva labosa marihuane u Velikoj Gorici

Osim droge, policija je u kući kod dvojice osumnjičenih našla veću količinu vatrenog oružja i metaka, a radi se o oružju čija je nabava i posjedovanje zabranjeno

Policija je u srijedu u Velikoj Gorici prilikom pretrage kuće, skladišta i ostalih prostorija otkrila dva improvizirana laboratorija za uzgoj konoplje i u njima ukupno 333 stabljika konoplje tipa droga visine od 15 do 100 cm ujedno je pronađeno ukupno 86.788 grama konoplje tipa droga pakirano u 15 različitih pakiranja, zatim 33 grama smole konoplje tipa droga, predmeti za usitnjavanje i pakiranje droge kao i uređaji za osvjetljavanje te protok i ventilaciju zraka. 

POGLEDAJTE VIDEO Ilegalni laboratorij u Velikoj Gorici

Uhićena su dva muškarca (43 i 40) i nalaze se u pritvoru. Sumnjiči ih se da su protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, s ciljem proizvodnje i preprodaje konoplje tipa droga, na području Velike Gorice uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti, ventilaciju i filtriranje zraka stvorili uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima su potom sadili konoplju tipa droga, a koju su po sazrijevanju sušili, usitnjavali, vagali i prepakiravali te potom su tako pripremljenu drogu preprodavali.

Isto se tako, sumnja se da su dvojica osumnjičenih protivno odredbama članka 3. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, na za sada neutvrđen način nabavili automatsku pušku kalibra 7,62 mm s pripadajućim spremnikom i 30 komada puščanog streljiva kalibra 7, 62x39 mm čije je nabavljanje i posjedovanje građanima zabranjeno, te da su također nabavili i bez prethodnog odobrenja neovlašteno posjedovali veće količine vatrenog oružja i streljiva čije je nabavljanje i posjedovanje građanima zabranjeno ili dozvoljeno samo uz prethodno odobrenje. Navedeno oružje su skrivali u hali na području Velike Gorice kojom su se koristili.

Tijekom pretrage kuće, skladišne hale i drugih prostorija tako je potvrđena sumnja i pronađeno: jedna automatska puška kalibra 7,62 mm, s pripadajućim spremnikom i 30 komada puščanog streljiva kalibra 7,62x39 mm, jedan pištolj marke crne boje, kalibra 6,35 mm, s pripadajućim spremnikom i pet komada pištoljskog streljiva kalibra 6,35 mm,  jedna lovačka puška marke crne boje kalibra 12 s pripadajuće četiri lovačke patrone kalibra 12 i 379 komada puščanog streljiva kalibra 7,62x39mm.

Od osumnjičenih je tijekom kriminalističkog istraživanja oduzet određeni novčani iznos za koji se sumnja da je pribavljen preprodajom droge.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičene predali pritvorskom nadzorniku, a kaznenu prijavu podnijeli su Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

Na području Policijske uprave zagrebačke ove godine bilježimo 1.781 zapljenu droge što je za 50 zapljena više nego prošle godine.

Od ukupnog broja zapljena droge najviše je zapljena konoplje tipa droge (marihuana, hašiš i stabljike konoplje tipa droge), zatim slijede zapljene amfetamina i MDMA (tzv. Ectasy) i kokaina.

Najčitaniji članci