Obavijesti

News

Komentari 1

U Vrbovcu će se graditi uređaj za pročišćavanje otpadnih voda

U Vrbovcu će se graditi uređaj za pročišćavanje otpadnih voda

Ukupna procijenjena vrijednost projekta aglomeracije Vrbovec iznosi 37,7 milijuna eura, od čega se 20,2 milijuna odnosi na bespovratna sredstva iz Mehanizma za oporavak i otpornost

VIDEO

Ugovor o radovima na izgradnji uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Vrbovec i uređaja za solarno sušenje mulja vrijedan 11,1 milijun eura u petak potpisuju direktor Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije Tomislav Masten i predsjednik Uprave ESOTECH Marko Škoberne.

EU-ov projekt prikupljanja, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na području aglomeracije Vrbovec vrijedan je 37,7 milijuna eura, a njime će Vrbovec dobiti uređaj za pročišćavanje otpadnih voda i proširenje kanalizacijske mreže.

Potpisom na dokument počinje se ostvarivati cilj kojem je svrha osigurati pročišćavanje prikupljenih otpadnih voda u skladu s propisima, poboljšati stanje vodnih tijela na području aglomeracije, povećanje priključenosti stanovništva na javni sustav odvodnje te zaštititi i poboljšati kvalitetu podzemnih voda.

Na projektnom području na kanalizacijsku je mrežu priključeno oko 4500 stanovnika, a problem je što na njemu ne postoji sustav pročišćavanja otpadnih voda.

Uređaj s pripadajućom infrastrukturom i objektima bit će izgrađen na lokaciji Beljavine. Osim toga, projektom će se proširiti postojeća kanalizacijska mreža.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca