Obavijesti

News

Komentari 0

U Vukovarsko-srijemskoj županiji 23 nova slučaja covida

U Vukovarsko-srijemskoj županiji 23 nova slučaja covida

Najviše zaraženih je iz Vinkovaca, Županje, Vukovara, Mirkovaca i Gunje

VIDEO

Od testiranih 150 u posljednja 24 sata u Vukovarsko-srijemskoj županiji 23 osobe su pozitivne na koronavirus, priopćio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

Među novooboljelima 13 je osoba iz Vinkovaca, tri iz Županje, dvije iz Vukovara, Mirkovaca i Gunje te jedna iz Ilače.

Zeleno svjetlo za Modernu: EMA preporučila njihovo cjepivo i za djecu staru 6 do 11 godina
Zeleno svjetlo za Modernu: EMA preporučila njihovo cjepivo i za djecu staru 6 do 11 godina

Hospitalizirana je 31, dok se u samoizolaciji nalazi 241 osoba.

Iz sustava obrazovanja oboljelo je devet djelatnika, a iz sustava obrazovanja 17 nastavnika i 92 učenika.

Od početka epidemije u Vukovarsko-srijemskoj županiji je oboljelo 28.518 osoba, od kojih je 27907 izliječeno, a umrlo je 459 osoba.

U Krapinsko-zagorskoj županiji 54 nova slučaju zaraze koronavirusom

U Krapinsko-zagorskoj županiji 54 su nove osobe zaražene koronavirusom, broj novih slučajeva pada, a od ponedjeljka se zatvara covid odjel u bolnici u Krapinskim Toplicama, izvijestio je u petak na konferenciji za novinare županijski Stožer civilne zaštite.

Među novozaraženim osobama, 22 su testirane PCR testom, a 32 brzim antigenskim testom. Oporavilo se devet osoba te je trenutno aktivan 831 slučaj zaraze, a 800 osoba je u samoizolaciji. Umrla je jedna osoba.

Zamjenica načelnika krapinsko-zagorskog Stožera civilne zaštite Marija Bedeniković rekla je da broj novooboljelih na 100.000 stanovnika u proteklih sedam dana i dalje snažno pada.

„Prosjek u proteklih sedam dana iznosi 314, prošli petak bio je 513, a tjedan dana prije 869“, izjavila je Bedeniković te dodala da je u ukupni tjedni broj novooboljelih u padu za 39 posto.

U Zadarskoj županiji 86 novozaraženih, umro čovjek
U Zadarskoj županiji 86 novozaraženih, umro čovjek

U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana je 26 pacijenata s covidom, a troje ih je na respiratoru.

Ravnatelj Tihomir Vančina najavio je da će od ponedjeljka kirurgija raditi u punom kapacitetu.

„Centralna intenzivna, gdje su bili covid pacijenti, tijekom ovog je tjedna raščišćena i počinje se puniti s pacijentima koji trebaju operacije“, rekao je Vančina.

Ravnateljica Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice Željka Žnidarić najavila je zatvaranje njihovog covid odjela.

„Danas imamo 13 pacijenata na odjelu, a u ponedjeljak bi posljednjih šest pacijenata trebalo biti otpušteno“, kazala je Žnidarić napomenuvši da su u posljednjem valu imali 191 pacijenta, a preminulo ih je 15.

Ravnatelj krapinsko-zagorskog Zavoda za javno zdravstvo Tomislav Jadan rekao je da su do sada utrošili 156.193 doze cjepiva te da je cijepljenje završeno za 53,1 posto ukupnog stanovništva, odnosno 62,7 odraslog. No, interes za cijepljenje je u padu.

Zamjenica župana Jasna Petek napomenula je da pada i broj zaraženih u obrazovnim i zdravstvenim institucijama. Trenutno je pozitivan 41 učenik u 20 škola te šestero djelatnika. U zdravstvenim ustanovama zaraženo je 16 djelatnika.

U Hrvatskoj 1351 novi slučaj zaraze, preminulo još 27 ljudi
U Hrvatskoj 1351 novi slučaj zaraze, preminulo  još 27 ljudi

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar izrazio je zadovoljstvo padom broja zaraženih koronavirusom te povratkom bolnicu na redovnu djelatnost.

Kolar je komentirao i pripreme za prihvat izbjeglica iz Ukrajine. Rekao je da trenutno na području županije imaju samo nekoliko njih u privatnom smještaju u Humu na Sutli.

„Obavljen je pregled sportske dvorane OŠ Augusta Cesarca Krapina, kao središnjeg prihvatnog centra za prijem izbjeglice iz Ukrajine. U njemu će se postaviti 30 ležaja, što za sada procjenjujemo da će biti dovoljno“, rekao je Kolar.

Kao trajniji smještaj naveo je objekte hostela u Desiniću i Kumrovcu s ukupno 100 ležajeva. Pojedince koji nude svoje stanove i kuće za prijem izbjeglica iz Ukrajine krapinsko-zagorski župan uputio je da se izravno jave Ravnateljstvu.

Istarska županija: 33 novozaražene osobe, smanjuje se broj hospitaliziranih

Nova 33 slučaja zaraze koronavirusom potvrđena su  u Istarskoj županiji u protekla 24 sata, dok se u pulskoj bolnici svakodnevno smanjuje broj hospitaliziranih na odjelu za infektologiju, izvijestio je u petak istarski Stožer civilne zaštite. 

Prema dnevnom izvješću županijskog Stožera civilne zaštite tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 195 uzoraka briseva na COVID-19, a od jučer se oporavilo 56 osoba. 

U pulskoj Općoj bolnici na liječenju je 36 pacijenata, od kojih su na Odjelu za infektologiju 34, na Odjelu za ginekologiju  i u respiracijskom centru po jedna osoba.

Brodsko-posavska županija 14 novozaraženih, dvije osobe umrle

Stožeri civilne zaštite Brodsko-posavske županije u petak je potvrdio 14 novih slučajeva zaraze koronavirusom i dva smrtna slučaja osoba pozitivnih na koronavirus.

U toj županiji na bolničkom liječenju je 27 osoba pozitivnih na koronavirus, od kojih četiri  pri liječenju treba potporu respiratora. Mjerom samoizolacije u Brodsko-posavskoj županiji obuhvaćeno je 279 osoba.

Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije u petak je potvrdio devet novih slučajeva zaraze koronavirusom. U toj županiji od zaraze koronavirusom se liječi 95 osoba, od kojih je 12 osoba na bolničkom liječenju. Mjerom samoizolacije u županiji je obuhvaćeno 48 osoba.

U Zagrebu od covida umrlo deset, a novooboljelo 318 osoba

Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) u Zagrebu je u protekla 24 sata 318 novooboljelih od covida-19, a tijekom jučerašnjeg dana u bolnicama je umrlo deset osoba, priopćeno je u petak.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obrađena su 522 uzorka PCR testiranja, a 227 je nalaza bilo pozitivno. 

Tijekom jučerašnjeg dana djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 325 oboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za njih 40. Od 325 zaraženih osoba 86 su kontakti covid pozitivnih osoba, šest je osoba doputovalo iz BIH, Austrije, Srbije i Albanije. 74 oboljele osobe za sada su negativne epidemiološke anamneze, za 45 osoba obrada je u tijeku, a 12 osoba obrađeno je od strane nadležnog liječnika obiteljske medicine. Za 99 osoba poslana je uputa o mjerama, jedna je osoba izložena na radnom mjestu, dok su dvije izložene u odgojno-obrazovnim ustanovama.

U Karanteni Grada Zagreba trenutno se nalazi jedan korisnik.

Tijekom jučerašnjeg dana nije bilo indikacije za izricanje mjera samoizolacije učenika.

U domovima za starije i nemoćne i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata jedan je novozaraženi korisnik.

Tijekom jučerašnjeg dana na punktovima za masovno cijepljenje Grada Zagreba nije bilo cijepljenja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja
ODSJEDNI KOD MINISTRA

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja

Prema podacima iz imovinske kartice koju je zadnji put mijenjao u veljači ove godine, ministar godišnje od najma ove vile zaradi 59.000 eura. Vila je već bukirana za cijelu sezonu sve do početka listopada

DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali
MALI IVAN JOŠ JE U BOLNICI

DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali

Dijete se i dalje nalazi u bolnici, a nakon otpusta iz bolnice, djetetu se priznaje usluga smještaja u adekvatnu udomiteljsku obitelj ili ustanovu socijalne skrbi - odgovorili su za 24sata iz Hrvatskog zavoda za socijalni rad.
Mladić iz 'šlep bande' s drugim partnerom ukrao još 17 auta: Prodavali su ih u staro željezo
KRALI PO PARKIRALIŠTIMA

Mladić iz 'šlep bande' s drugim partnerom ukrao još 17 auta: Prodavali su ih u staro željezo

Mladić (22) i 56-godišnjak s javnih su parkirališta krali neregistrirana vozila, a u dva navrata odvezli su ih uz pomoć vozila za vuču. Mladića sumnjiče i za još sedam krađa s 27-godišnjakom