Obavijesti

News

Komentari 78

'U Vukovaru bi trebali odati počast, ne se baviti politikom'

'U Vukovaru bi trebali odati počast, ne se baviti politikom'
13

Predsjednik Ivo Josipović u subotu je posjetio Klub sudaca u Vukovaru gdje je pričao o važnosti suradnje s našim susjedima. Osvrnuo se i na puštanje Šešelja

VIDEO

Hrvatska se nalazi u poziciji da ne bude više mala država već mala sila, rekao je to hrvatski predsjednik Ivo Josipović u svom govoru 'Hrvatska vanjska i sigurnosna politika' u vukovarskom Klubu sudaca u subotu točno u podne. Svoju tvrdnju o 'maloj sili' Josipović je potkrijepio 'novom vanjskom politikom koju Hrvatska provodi od trenutka kad je ušla u Europsku Uniju', a glavne poluge približavanja tom cilju su članstvo u EU i NATO-u. 

 - Od početka mandata sam govorio da je za Hrvatsku posebno važna regionalna politika, ne zato, kao što neki moji kritičari govore, što stvara neku novu Jugoslaviju, izdaje nas, stranim veleposlanicima daje tajne, nego što je naš najbolji interes radi mira, stabilnosti, gospodarstva i interesa naših građana da imamo prijateljsko i mirno okružje. Politika koju ja zastupam je politika suradnje sa svim susjedima - rekao je Josipović.

'Šteta da slučaj Šešelj nije završio osuđujućom presudom'

Odgovarajući na novinarska pitanja, predsjednik je izrazio žaljenje zbog prijevremenog izlaska Vojislava Šešelja iz haškog zatvora.

- Žalosno je da taj predmet nije završio osuđujućom presudom koju smo svi očekivali. Je li njegovo medicinsko stanje takvo, ja to ne mogu govoriti, ali čini mi se da po onim izjavama koje daje, da je još uvijek spreman na neprimjerene političke govore i angažmane. Neka je na dušu onima koji su tu odluku donijeli - poručio je Ivo Josipović.

'Na Danu sjećanja u Vukovaru trebamo odati počast, a  ne baviti se politikom'

Sve građane Hrvatske i sve sudionike obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara pozvao je na dostojanstveno odavanje počasti žrtvi Vukovara.

 - To je dan kada se sjećamo najveće tragedije, kada se sjećamo žrtava i dan kada pristojnost i pijetet nalažu da se ne bavimo politikom. Da svi zajedno odamo počast dostojanstveno i u tišini svima onima koji su položili život za našu slobodu - poručio je Josipović na Ovčari.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...