Obavijesti

News

Komentari 0

U Vukovaru prisjećanje na 97 ubijenih i nestalih policajaca u obrani grada na Dunavu

U Vukovaru prisjećanje na 97 ubijenih i nestalih policajaca u obrani grada na Dunavu

Sjećati se i zahvaliti njihovim obiteljima za žrtvu. Dali su nam najviše što su imali, svoje živote za domovinu, poručio je izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova

VIDEO

Komemorativnim skupom te polaganjem upaljenih svijeća podno spomen obilježja ispred zgrade Općinskog i Županijskog suda u Vukovaru, u četvrtak je u Vukovaru obilježen spomen na 97 poginulih i nestalih policajaca u obrani toga grada 1991. godine.

"Ovo je najmanje što možemo učiniti. Sjećati se i zahvaliti njihovim obiteljima za žrtvu. Dali su nam najviše što su imali, svoje živote za domovinu", poručio je izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova, glavni ravnatelj policije Nikola Milina koji je s izaslanstvom također položio upaljenu svijeću podno spomen obilježja.

Počast poginulim policajcima polaganjem upaljene svijeće ispred zgrade sudova, u kojoj se na početku Domovinskog rata nalazila Policijska uprava Vukovar, odao je i vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić, vukovarski gradonačelnik Ivan Penava te izaslanstva brojnih braniteljskih i dragovoljačkih udruga.

Po riječima župana Damira Dekanića, zbog žrtava 97 policajaca, kao i drugih žrtava u Domovinskom ratu, dužni smo voditi računa o svojoj domovini i mjestu u kojem živimo i radimo.

"Dužni smo djelovati zajedno i pošteno da bar na taj način vratimo dug onima koji su živote položili za našu slobodu", rekao je Dekanić.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava istaknuo je kako se s poštovanjem večeras moramo sjetiti ne samo 97 ubijenih policajaca, nego i svih drugih branitelja grada Vukvara, osobito policajaca.

"Trebamo se prisjetiti i svih policaja koji su, dok ovo pričam, u službi, čuvaju naše granice, nalaze se na prometnicama i čuvaju sve nas građane. Prema pripadnicima policije trebamo se uvijek odnostii s dužnim poštovanjem", poručio je Penava.

Među 97 policajaca poginulih i nestalih 1991. godine u obrani Vukovara, 61 je iz PU vukovarsko-srijemske, 15 iz PU varaždinske, 11 iz PU međimurske, šestorica iz PU brodsko-posavske i četvorica iz Antiterorističke jedinice Lučko.

U spomen na poginule policijce, svijeće su zapaljene su i u Marincima, mjestu između Vinkovaca i Vukovara u kojem su 12. listopada 1991. godine, u pokušaju proboja hrvatskih snaga prema tada okupiranom Vukovaru poginula tri pripadnika ATJ Lučko, tri pripadnika SJP Slavonski Brod ŠAP i četiri pripadnika Zbora narodne garde, dok su ranjena 44 hrvatska branitelja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario
POKUŠALI JE REANIMIRATI

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario

Oko 10.20 sati dobili su dojavu starije žene koja je rekla da ju je muškarac odgurnuo na ulici, nakon čega je pala, a njenog psa je udario nogom. Ubrzo joj je pozlilo te je preminula nakon reanimacije
Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina
JE LI SLOŽIO KRIŽALJKU?

Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina

Kako saznajemo, Vesna Vučemilović je i prije odluke predsjedništva Suverenista da ne idu s HDZ-om, dala potporu koaliciji HDZ-a i DP-a. Zurovec također ima drugačiji stav od svoje stranke i nije protiv HDZ-a.