Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

U zagrebačkoj galeriji KIC otvorena izložba "24SATirA"

Karikature su svud oko nas i nikad nemam problema s idejama - tvrdi Plečko. Da im političari izvrsno služe, smatraju, valjda isto jedini u Hrvatskoj, i autori satiričkih tekstova

Izložba satiričnih radova 24sata: "24SATira - politika i društvo apsurda"
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Mi zajeb...... shvaćamo ozbiljno, kaže Igor Fejzagić, urednik rubrike news 24sata.

‘Ovdje i Bernardić ima smisla’: U zagrebačkom KIC-u otvorena izložba kartikatura i satire 24sata Više na http://bit.ly/2N5Sa8D Reporter: Denis Gaščić

Objavljuje 24sata u Petak, 31. kolovoza 2018.

U zagrebačkom KIC-u otvorena je izložba "24SATirA". Karikature i satirične rubrike koje svakodnevno izlaze uz 24sata izložene su u galeriji KIC-a ispred kojeg Vas očekuju Andrej Plenković, Željka Markić, i Davor Bernardić, ali naravno kartonski. Izložbu je već prvu večer posjetilo nekoliko stotina ljudi. Iako prva, autori se slažu kako će se izložba ponoviti jer materijala za satiru u Hrvatskoj ne nedostaje. S tom se tvrdnjom slaže i Nikola Plečko, koji pod pseudonimom Nik Titanik, jedini u Hrvatskoj svakodnevno objavljuje po dvije karikature. I tako već 12 godina.

- Karikature su svud oko nas i nikad nemam problema s idejama - tvrdi Plečko. Da im političari izvrsno služe, smatraju, valjda isto jedini u Hrvatskoj, i autori satiričkih tekstova. 

- Davor Bernardić tri puta je jači od svog prethodnika Zorana Milanovića. Naravno, kao izvor za satire - ustvrdio je Boris Rašeta, autor mnogobrojnih satiričnih sadržaja u našim novinama.

- Možda se sve ovo čini kao lagano i kao zajebancija, ali svakodnevno smo izloženi pritiscima sa svih razina vlasti. To je pritisak nelojalne konkurencije. Mi ih plaćamo, a oni nam kradu kruh iz usta - objasnio je smrtno ozbiljan Ivan Pandžić. Naveo je primjer Milana Bandića i da bi netko u redakciji dobio otkaz da bi napravio strip u kojem kaže da bi Bandić bio najbolja žena jer svima daje. 

Glavni urednik 24sata Goran Gavranović naglasio je da ipak nije zadovoljan sa svojim autorima i njihovim uradcima.

- Očekivao sam bar jedan dan završiti u zatvoru zbog njih, ali mi oni to uporno ne žele priuštiti - zaključio je Gavranović. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message