Obavijesti

News

Komentari 6

U Zagrebu 25 posto testiranih pozitivno, Vili Beroš opet pisao 'zdravstvenjacima' o cjepivu

U Zagrebu 25 posto testiranih pozitivno, Vili Beroš opet pisao  'zdravstvenjacima' o cjepivu

Ne čekaju nas lijepa vremena, bojim se da će do Božića biti oko 10.000 umrlih od Covid-19, izjavio je na N1 Zvonimir Šostar, donedavni ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”

VIDEO

U Zagrebu je, kaže Šostar, situacija pod kontrolom, no zabrinjava podatak da je čak 25 posto testiranih u utorak bilo pozitivno na koronu - njih 200 od ukupno 800. Oni koji se i dalje ne žele cijepiti samo trebaju pratiti porast broja hospitaliziranih i pacijenata na respiratoru, rekao je Šostar. U Hrvatskoj je do sad od korona virusa preminulo 8539 ljudi.
A ministar zdravstva Vili Beroš poruku je uputio djelatnicima u zdravstvenoj i socijalnoj skrbi, koji će na posao od 1. listopada moći samo s Covid potvrdom da su cijepljeni; da su preboljeli Covid-19 ili da imaju negativan rezultat testa. Komentirao je i medijske navode da će oni bez potvrde, koji budu odbijali testirati se, moći “zaraditi” i otkaz.

Tko će kontrolirati sestre i liječnike, odluek o tome još nema? 

- Cilj nam je sigurnost svih, a ne kažnjavanje bilo koga. Poštujemo svaki osobni odabir, pa je zaposlenicima omogućen izbor između Covid potvrda i redovitog testiranja kako bi mogli ostvariti svoje pravo na normalan rad. Oni koji ustraju u odbijanju cijepljenja i nadalje će svoje zdravstveno stanje potvrđivati redovitim testiranjima - izjavio je Beroš.

Ne vjeruje da će bilo tko bez valjanog razloga odbijati bilo koju od mjera, ali ako takvih i bude, tad će “morati s poslodavcem rješavati isto u skladu sa zakonom”. Predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara Mario Gazić kaže kako još nema službene odluke o kontroli Covid potvrda, koje bi navodno trebale pregledavati glavne sestre.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- To je posao za nekog administratora, ne za glavne sestre. One mogu eventualno napraviti popis cijepljenih. Ako pak sestre budu i kontrolirale druge sestre, hoće li i šefovi klinika kontrolirati onda liječnike? - pita se Gazić. Kako kaže, čini mu se da je u odnosu na srpanj povećan broj sestara koje su primile cjepivo, u nekim su manjim bolnicama, dodaje, cijepljene gotovo sve.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a