Obavijesti

News

Komentari 90

Četvero mrtvih u strašnoj oluji: Među ozlijeđenima su i djeca, DHMZ poslao novo upozorenje

Četvero mrtvih u strašnoj oluji: Među ozlijeđenima su  i djeca, DHMZ poslao novo upozorenje
11

U olujnom nevremenu je poginulo četvero ljudi, dvoje u Zagrebu, jedan u Slavoniji, a četvrta žrtva je vatrogasac koji je bio na intervenciji u Tovarniku. Zagrebačke bolnice izvijestile su o ozlijeđenima

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
00:12

Nevrijeme iz Slovenije stiglo u Zagorje: U Klanjcu i Kraljevcu padala tuča veličine oraha

Jako nevrijeme praćeno snažnim vjetrom, a ponegdje i tučom, zahvatilo je u četvrtak navečer sjeverne dijelove Slovenije, javljaju vodeći slovenski mediji.

OVDJE VIŠE O TEMI

00:11

U petak upozorenja za cijelu Hrvatsku. Vakula tvrdi: Moguće je olujno nevrijeme s tučom...

Nestabilno vrijeme očekuje se i ovog petka. Za dubrovačku regiju je od DHMZ-a oglašeno crveno upozorenje, dok je ostatak Hrvatske u 'narančastom'...

OVDJE VIŠE O TEMI

22:13

Vlada je bacila milijune eura na aplikacije koje ne rade, ili nešto drugo s njima ne 'štima'

CijepiSe, korona.hr, Hrvojka, HNB-ova računalica, CEZIH, Bijeli trgovci...samo su neke od aplikacija koje su punile novinske stupce zbog različitih problema, s nekima smo se i dobro nasmijali. Više nije smiješno.

OVDJE VIŠE O TEMI

20:41

'Ovakve razorne oluje mogle bi se ubuduće pojavljivati sve češće, barem jednom godišnje'

Meteorolozi, klimatolozi, prognostičari, istraživači i drugi stručnjaci složni su u tome kako su u jednu ruku oluju ovakve siline očekivali, a, s druge strane, kažu kako nisu mogli ni zamisliti koliko će razoran biti taj vremenski ekstrem.

OVDJE VIŠE O TEMI

20.19

Civilna zaštita objavila najnovije podatke o štetama

Županijski centri 112 su do danas, 20. srpnja do 17 sati zaprimili više od 8000 poziva koji su se odnosili na nevrijeme i posljedice nevremena. Zabilježeno je ukupno preko 3 tisuće intervencija.

Prema trenutno dostupnim informacijama od posljedica nevremena ozlijeđeno je više od 100 osoba, dok su nažalost od posljedica nevremena smrtno stradale 3 osobe, a prilikom obavljanja intervencije, prirodnom smrću preminuo je jedan vatrogasac.

Štete se još utvrđuju, a prema prvim procjenama oštećeno je više od 2000 objekata (stambenih, gospodarskih i dr.) te veći broj vozila. Velike štete ima i na poljoprivrednim površinama te prometnoj infrastrukturi.

Detaljan popis po županijama provjerite OVDJE.

Komentari 90