Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

Uber dobio preko 3.000 prijava za seksualni napad i silovanje

Seksualno zlostavljanje i druge prijetnje u velikoj su mjeri briga za brzorastuću industriju usluga vožnje širom svijeta. Uber je izvijestio da se radi o padu stope incidenata za 16 posto u odnosu na 2017. godinu

FILE PHOTO: A man uses Uber application on his mobile phone
Foto: MOHAMED ABD EL GHANY/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1 komentara

Tvrtka Uber Technologies Inc u četvrtak je priopćila da je primila više od tri tisuće prijava za seksualni napad, uključujući silovanje, povezano s putovanjima u SAD-u tijekom prošle godine u kojoj su obavili oko 1,3 milijardi vožnji.

Uber je izvijestio i da te brojke za prošlu godinu pokazuju pad stope incidenata za 16 posto u odnosu na 2017. godinu u pet najozbiljnijih kategorija prijavljenih seksualnih napada.

Izvještaj je objavljen jer je Uber pod velikim pritiskom regulatora u mnogim gradovima, uključujući London, koji je nedavno ukinuo licencu toj tvrtki za prijevoz putnika zbog "učestalosti propusta" na sigurnosti i zaštiti.

Uber je rekao da je izvješće na 84 stranice pokazalo posvećenost tvrtke transparentnosti u cilju povećanja odgovornosti i poboljšanja sigurnosti za Uber i cijelu industriju.

VOZI, MIŠKO Rimski taksist vozi 110 km/h i u vožnji gleda Veronu i Romu

Seksualno zlostavljanje i druge prijetnje u velikoj su mjeri briga za brzorastuću industriju usluga vožnje širom svijeta.

Uber je naveo i da je 99,9 posto od svih njihovih 2,3 milijardi vožnji tijekom 2017. i 2018. godine završilo bez sigurnosnih incidenata. 

Uber, koji djeluje u oko 70 zemalja,  najavio je da će ono što je naučio u izradi američkog izvještaja koristiti za svoje sljedeće korake na drugim zemljama, iako se nije obvezao na donošenje novih izvještaja.

Izvršni direktor Dara Khosrowshahi u svojim twitovima je rekao kako sumnja da će se mnogi iznenaditi koliko su rijetki ti incidenti dok će drugi, razumljivo, misliti da su još uvijek previše česti.

- Neki će cijeniti koliko smo napravili na sigurnosti, a drugi će reći da imamo još posla. Sve će biti u redu - napisao je Khosrowshahi.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message