Obavijesti

News

Komentari 288

Osumnjičeni je ranije pobjegao s Odjela za duševne bolesti

Osumnjičeni je ranije pobjegao s Odjela za duševne bolesti
6

Uhićeni muškarac ne želi surađivati s istražiteljima niti reći razlog ubojstva odvjetnika. Kada su ga odvodili samo je rekao kako mu je Medvidović „uništio život“

VIDEO

Punih je šest sati ležalo mrtvo tijelo poznatog osječkog odvjetnika Luje Medvidovića (62) u njegovom odvjetničkom uredu u centru grada prije nego ga je pronašla policija. 

Tijelo je puno puta izbodeno nožem, a rezova je bilo i po vratu. Ured je bio sav krvav i sve je u njemu ukazivalo da se Medvidović branio od ubojičinog noža. 

Pored njega cijelo vrijeme je ležao i 45-godišnji R.R. iz Vinkovaca, koji je također imao posjekotine po rukama i vratu, ali je bio živ. 

Vinkovčanin je prebačen u osječku bolnicu i nalazi se izvan životne opasnosti. Zasad je osumnjičen za ubojstvo Luje Medvidovića, no policija ne otklanja mogućnosti da je u svemu sudjelovala i treća osoba.

Policija je u ured odvjetnika Medvidovića ušla sat iza ponoći u subotu, nakon što je njegova zabrinuta supruga u 19 sati alarmirala policiju rekavši kako joj muž ne dolazi kući niti se javlja na mobitel. 

Osumnjičeni za ubojstvo je već poznat policiji

U Medvidovićev ured u centru Osijeka, u Vukovarskoj 2, gdje je radio čitav niz godina, nije jednostavno ući. Nalazi se u dvorištu zgrade u koju se ulazi samo sa šifrom. Tu živi i nekoliko drugih stanara, no nitko od njih nije vidio ni čuo ništa sumnjivo tijekom večeri i noći. 

- Tu sam doselio tek nedavno i ne poznajem dobro susjedstvo, no za odvjetnika Medvidovića sam čuo i on je bio među prvima koji me je pozdravio kao susjeda. On je bio u svom uredu u petak, ali je rano otišao. 

- Oko 17 sati na vrata mi je pozvonio nepoznati muškarac. Imao je šiltericu na glavi, jeans hlače, oko 45 godina, i pitao me je da li znam gdje je odvjetnik i kada radi. Rekao sam mu da ne znam i otišao je. Tada odvjetnik nije bio u uredu. 

- Kasnije navečer, oko 22 sata, sam pratio sina u dvorište i primjetio sam da kod odvjetnika gori svjetlo. Nije mi to bilo čudno jer je često znao raditi do kasno u noć. Tada nisam znao da se gore dogodilo užasno ubojstvo i da ga je počinio taj muškarac - ispričao Zdravko Zdravčević, vlasnik stana čiji prozori gledaju na Medvidovićev ured.

'Medvidović mi je uništio život'

Što se dogodilo u odvjetničkom uredu kasno navečer policija još nije utvrdila. Uhićeni muškarac ne želi surađivati s istražiteljima niti reći što je bio razlog zbog kojeg je ubio odvjetnika. Kada su ga odvodili samo je rekao kako mu je Medvidović „uništio život“. 

Policiji R.R. iz Vinkovaca nije nepoznat lik. U svojoj kaznenoj evidenciji ima brojna izvršena kaznena djela krađa, prijevara i nasilja. Zbog nekih je već i osuđivan, a i sada je čekao poziv u zatvor na odsluženje kazne. Vjeruje se kako je Medvidović bio njegov odvjetnik u nekim postupcima, a da se R.R.-u nije sviđalo što mora u zatvor.

Kolege i prijatelji odvjetnika Medvidovića koji je, osim po svojoj stručnosti u pravu, bio poznat i kao plodonosan književnik i pjesnik, šokirani su ubojstvom kolege koji nikada nije bio konfliktan niti upleten ni u kakve afere.

Osumnjičeni je glavom razbio staklo u policiji

Osumnjičenom R.R. je prema odluci Županijskog suda u Vukovaru 19. prosinca prošle godine određen jednomjesečni pritvor jer je pokušao provaliti u obiteljsku kuću u Vinkovcima kada je i priveden, piše Večernji list. 

Nakon što je u policiji glavom razbio staklo prevezli su ga na Odjel traumatologije vinkovačke Županijske opće bolnice. Tamo je dan iza glavom razbio zidno ogledalo nakon čega je premješten na Odjel za duševne bolesti s kojeg je nakon pet dana pobjegao. S obzirom da je dva mjeseca bio u bijegu nisu mu mogli uručiti rješenje koje je izvješeno na oglasnoj ploči suda. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 288
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...