Obavijesti

News

Komentari 22

Ubila si kći: Bebi mazala heroin na desni jer nije mogla zaspati

Ubila kćer: Bebi mazala heroin na desni jer nije mogla zaspati
1

Tijekom prvog policijskog ispitivanja, Kimberly je negirala korištenje heroina, no kasnije je priznala kako je drogu koristila jednom tjedno dva mjeseca prije nego što joj je kći umrla

Majka Kimberly Nelligan (33) iz američke savezne države Maine uhićena je zbog sumnje da je sudjelovala u smrti svoje jednogodišnje kćeri jer je navodno djetetu davala male doze heroina u više navrata kako bi pomogla bebi da spava.

Optužena je da je tijekom dva mjeseca prije nego što je dijete umrlo (10. listopada 2018. godine) oko 15 puta trljala drogu na bebine desni.

U utorak je pritvorena, čak godinu dana nakon bebine smrti. Obdukcija bebe je pokazala da je smrt uzrokovana prevelikom dozom fentanila.

Fentanil je lijek protiv bolova  za koji stručnjaci kažu da je 100 puta jači od morfija, a pedeset puta od heroina. Ilegalno se često miješa s heroinom kako bi povećao euforični efekt korisnika.

Tijekom prvog policijskog ispitivanja, Kimberly je negirala korištenje heroina, no kasnije je priznala kako je drogu koristila jednom tjedno dva mjeseca prije nego što joj je kći umrla.

Suprug je posvjedočio da je vidio kako djetetu nešto nanosi na desni da lakše zaspe i nije posumnjao što je to zapravo. Žena je rekla da je davanje heroina djeci uobičajena praksa - i da je to isto radila i starijoj djeci.

Kimberly se suočava s kaznama za ugrožavanje djeteta i posjedovanjem droge, no kad se istraga zaključi, posljedice će biti još teže. Majka je dovedena i pred sud gdje je kamerama suda pokazala 'srednji prst' kada je shvatila da je se snima.