Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Snaha 'iz pakla' nije kriva: Nisu našli dokaz da je ubila svekrvu

Tanja Milas (33) na sudu je rekla kako se ne osjeća krivom. Odvjetništvo vjeruje da joj je dosadilo skrbiti o nepokretnoj Ani Milas (67) pa ju je otrovala insekticidom

Ivana Ivanović/Pixsell
Foto: Ivana Ivanović/Pixsell
151 komentara

Tanja Milas (33) je na splitskom Županijskom sudu nepravomoćno oslobođena optužbi da je prije tri godine u Zmijavcima ubila svoju svekrvu Anu Milas (67). Sud nije našao dokaza da je nevjesta iskoristila Anino povjerenje i otrovala je Karbofuranom na krajnje podmukao način i iz osobito niskih pobuda. 

 Patolog ostavio opciju da je smrt nastupila i zbog drugog uzroka

Sutkinja Ivona Rupić kazala je da nisu mogli naći motiv u tome što joj je bio težak život sa suprugom i što je htjela otići od kuće. U tome ne vidi motiv za ubojstvo svekrve. Kemijsko-toksikološkom analizom u tijelu Ane Milas je pronađen otrov no Vijeće nije našlo niti jedan dokaz da ga je u hranu stavila optužena. Budući da je otrov nađen tek nakon ekshumacije nije se moglo utvrditi je li količina otrova bila dovoljna da ubije Anu Milas. Patolog je također ostavio otvorenu opciju da je smrt nastupila i zbog drugog uzroka.

Kćerka pokojne Ane Milas burno reagirala

Sudili su joj zbog postojanja osnovane sumnje koja u konačnici nije dokazana. Nakon  proglašenja presude burno je reagirala kćerka pokojne Ane Milas, Jagoda Kegalj, obrušivši se na Vijeće riječima 'Ovaj sud je sud nepravde, presuda je mimo zakona i mimo Ustava'. Obratila se i oslobođenoj Tanji riječima 'Dabog da i ti patila za svojim najdražima kao i ja'. 

Oslobođena Tanja se slomila i rasplakala

Kada je rodbina pokojne Ane Milas otišla iz sudnice, oslobođena Tanja ustala je sa stolice i počela plakati. Jedva je izašla iz sudnice.

Državni odvjetnik će se žaliti na presudu jer smatraju da je optužnica utemeljena.

Suđenje bilo zatvoreno za javnost

Tanji Milas (33) bila je optužena za teško ubojstvo svoje svekrve Ane Milas (67) u Zmijavcima prije tri godine. 

Suđenje je počelo prije godinu dana, a bilo je zatvoreno za javnost. Tanja je na prvom ročištu rekla kako se ne osjeća krivom. 

Odvjetništvo vjeruje da je Tanji dosadila svakodnevna skrb o nepokretnoj ženi koju je hranila i čistila tri godine. Stavila joj je insekticid Karbofuran u obrok. Ana je brzo nakon toga umrla. 

Ubojstvo je tri tjedna nakon smrti prijavio Anin sin i Tanjin suprug Ivo Milas, inače liječnik. Ekshumirali su tijelo i potvrdili trovanje. 

Prijetila joj je kazna od 40 godina zatvora. Inače, Tanja je majka troje djece.

Dosadilo joj brinuti o svekrvi pa ju je otrovala insekticidom

Možda vas zanima i ovo:
Message