Obavijesti

News

Komentari 27

Ubila šestero djece, pomilovali ju nakon 8,5 godina zatvora

Ubila šestero djece, pomilovali ju nakon 8,5 godina zatvora

Majka iz Velike Britanije koja je pogubila svojih šestero djece oslobođena je nakon što je odslužila samo polovicu 17-godišnje zatvorske kazne. Englezi su zgroženi...

VIDEO

Mairead Philpott, 39-godišnja ''mama čudovište'', kako ju zovu u medijima, oslobođena je nakon odsluženja 8,5 od ukupno 17 godina zatvorskog pritvora, prenosi The Sun.

Ubojstvo se dogodilo 2012. godine kada su Mairead i njezin muž Mick u svome domu podmetnuli požar i ubili svojih šestero djece.

Nakon 8,5 godina Mairead je pomilovana i oslobođena za ovo višestruko ubojstvo. 

David Spencer, iz Centra za prevenciju kriminala komentirao je oslobođenje i izrazio zgražanje nad učinjenim.

- Ubojice djece poput Mairead Philott ne bi smjele slobodno lutati ulicama. Odslužila je jedva više od godinu dana za svaki od šest nevinih života koje je bešćutno oduzela, a sad se vratila na ulice te joj je omogućena sva moguća zaštita, savjetovanje i novo mjesto za život. Smatram da pod hitno treba preispitati ovo oslobođenje i vratiti ubojice tamo gdje pripadaju - rekao je Spencer.

Maireadina majka, 62-godišnja Vera, nakon ubojstva prekinula je svaki kontakt sa svojom kćerkom, a nakon nedavnog događaja ostala je frapirana. 

- Ona je trebala ostatak svog života provesti u zatvoru. Ova zatvorska kazna nije ni upola onoga što je zaslužila. Za mene, ona više nije moja kćer te ju ne želim blizu svoje kuće - ispričala je Vera.

Mairead su oslobodili i osigurali joj sve kako bi sigurno izašla iz zatvora i mogla voditi normalan život.

Odvezena je hostel u luksuznom Audiju Q3 u pratnji policije. Trebala bi ostati u hostelu tri mjeseca, prije nego što ju u potpunosti ne oslobode i daju joj novi identitet. Zasada je u kućnom pritvoru te ima policijski sat od 7h do 19h koji mora poštivati.

Također, biti će joj omogućena razna savjetovanja, joga terapije, a pratit će je policijski nadzornik prije nego što pronađe novi dom. 

''Krokodilske suze''

Nakon smrti svoje djece, Mairead i njezin suprug Mick su na sudu prolivali ''krokodilske suze'' kako bi zavarali javnosti i glumili nevinosti, piše The Sun.

No, njihovo je ponašanje probudilo sumnju te su policajci odlučili ozvučiti hotelsku sobu koju su supružnici dobili nakon počinjenog zločina. 

Ispostavilo se da je Mick Philpott organizirao cijeli zločin te da su mu pomagači bili Paul Mosley i supruga Mairead. Svima je izrečena zatvorska kazna od 17 godina. 

Petero djece ovih supružnika: 10-godišnji Jade, 9-godišnji John, 8-godišnji Jack, 6-godišnji Jesse i 5-godišnji Jayden, umrlo je na licu mjesta u požaru koji su podmetnuli ona i njezin suprug Mick u jutro 11. svibnja.

Sin iz Maireadinog prvog braka, 13-godišnji Duwayne, umro je tri dana kasnije u bolnici.

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag