Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ubili ga i bacili u bunar: Osudili ih na ukupno 25 godina zatvora

Presuda sudskog vijeća donesena je nakon iskaza sudskih vještaka te saslušanja optuženika koji su se branili da su 63-godišnjaka ubili u samoobrani

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL/Nestali.hr
12 komentara

Vrhovni sud je potvrdio presudu koju je dvojici Daruvarčana izrekao Županijski sud u Bjelovaru, zbog ubojstva 63-godišnjeg sumještanina Dalibora Melvarda. Danijel Perković (29) je osuđen na 14, a Kristijan Petran (28) na 11 godina bezuvjetnog zatvora uz obveznu mjeru liječenja od alkoholizma.

Presuda sudskog vijeća donesena je nakon iskaza sudskih vještaka te saslušanja optuženika koji su se branili da su 63-godišnjaka ubili u samoobrani. Na prvostupanjsku presudu uz okrivljene se žalilo i Županijsko državno odvjetništvo koje je tražilo da se Petranu kazna zatvora od 11 godina povisi.

ubojstvo UŽAS U DARUVARU Ubili ga pa tijelo bacili u bunar: Mladićima su produljili pritvor

Vrhovni sud je u svom obrazloženju odbio sve tri žalbe istaknuvši kako je prvostupanjski sud pravilno postupio i uzeo u obzir sve činjenice i dobro proanalizirao zaključke svjedoka i vještaka i presudu potvrdio čim je ona postala pravomoćna.

U kazne zatvora obojici se uračunava i vrijeme od uhićenja nakon ubojstva te im se istražni zatvor produžavao tako da su presudu dočekali u zatvoru.  Podsjećamo da su Perković i Petran utjecajem alkohola ubili Melvarda u neutvrđeno vrijeme od 21. do 22. lipnja 2017. godine, u obiteljskoj kući u Ulici Ivana Gundulića 29 u Daruvaru.

S ciljem da ga usmrte, napali su ga u dnevnom boravku, nogama i rukama udarali po cijelom tijelu, a Perković ga je udarao i drvenom letvom, slomili su mu čeljust i nanijeli ozljede po glavi i tijelu. Zatim su ga odvukli do kuhinje i kroz prozor s visine od 2,60 metra bacili na dvorište. Potom su ga, dok je još bio živ, bacili u bunar u kojemu se nesretni Melvard utopio.
 

Možda vas zanima i ovo:
Message