Obavijesti

News

Komentari 57

Ubio je ženu u BiH? Policija je u N. Gradišci uhitila sumnjivca

Ubio je ženu u BiH? Policija je u N. Gradišci uhitila sumnjivca
2

I.Š. se sumnjiči da je 3. studenog u Bosanskoj Gradišci ubio Smilju Opačić (82). Potom je pobjegao u Hrvatsku gdje je brzo uhićen. Trenutno je u pritvoru u Požegi

VIDEO

I. Š. (53), iz Starog Petrovog Sela, uhićen je u petak u Novoj Gradiški na temelju prijave policije iz BiH koja ga sumnjiči za ubojstvo starije žene (82) u Bosanskoj Gradišci. 

- Osumnjičeni je u subotu priveden u Županijsko državno odvjetništvo zbog davanja izjave. Branio se šutnjom. On je trenutno u istražnom zatvoru u Požegi - rekla je Mirela Šmital, županijska državna odvjetnica. 

Kako doznajemo, ako se podigne optužnica, 53-godišnjaku će se suditi u Hrvatskoj. 

- I.Š. se sumnjiči da je 3. studenog u Bosanskoj Gradišci ubio Smilju Opačić (82), rekao je to Mladen Marić, načelnik Centra javne sigurnosti Banjaluka (CJB). Marić se putem medija u ime Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske i CJB Banjaluka zahvalio svim građanima Bosanske i Nove Gradiške, kao i pripadnicima MUP-a Hrvatske koji su svojim informacijama pomogli u otkrivanju i uhićenju osumnjičenog muškarca.

- U brzom otkrivanju počinitelja, osim informacija građana, pomogla je i snimka nadzornih kamera kojih u ovom dijelu Gradiške ima mnogo - rekao je Marić. 

Glas Srpske

Prema za sada dostupnim informacija, sumnja se da je motiv ubojstva koristoljublje jer je ubojica odnio manju količinu novca. Navodno je on od ranije poznat policiji zbog brojnih kaznenih djela. Ubijena starica pronađena je u utorak nešto prijepodne u podrumu obiteljske kuće. 

- Opsežnom akcijom pripadnika Centra javne sigurnosti Banjaluka i pripadnika MUP-a Hrvatske, koja se provodila s četvrtka na petak na području Nove Gradiške, lociran je osumnjičeni i tom prilikom prikupljen je veliki broj materijalnih dokaza koji bi mogli pomoći u rasvjetljavanju ubojstva - rekao je izvor blizak istrazi.

I.Š. su kamere snimile na zelenoj pijaci u Bosanskoj Gradišci kako krade novčanik, a druge kamere su ga snimile nedaleko od obiteljske kuće ubijene žene. Kamere su ga snimile i kako na graničnom prijelazu užurbano prelazi kolnik, kao da bježi. 

Ubojica je, najvjerojatnije u ponedjeljak navečer, ušao u podrum kuće u kojoj je žena živjela sama. Policija sumnja da ga je starica zatekla u krađi i da ju je on onda brutalno pretukao drškom metle, a potom pobjegao. Staricu je najvjerojatnije ubojica duže vrijeme pratio jer je sumnjao da ona u kući ima veći iznos novca budući da je primala mirovinu iz Hrvatske. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama
VIDEO: MATAKOVI NA VISOKOJ NOZI

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama

Plus+ Bračni par Luka Grgo i Adriana Matak tereti za pet financijskih prijevara teških 350 tisuća eura. Pušteni su iz istražnog zatvora uz mjere opreza

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do  kada više taj strah?'
MAGNITUDA 1.3 PO RICHTERU

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do kada više taj strah?'

Epicentar potresa od 1.3 po Richteru bio četiri kilometra zapadno od Svetog Ivana Zeline
Radnici Varteksa točno u 6 sati počeli štrajk: Nova direktorica im nudi 50 eura da ne štrajkaju
NOVA ŠEFICA

Radnici Varteksa točno u 6 sati počeli štrajk: Nova direktorica im nudi 50 eura da ne štrajkaju

Prosječna neto plaća u Varteksu lani je iznosila 570 eura mjesečno. Nedavno je Dražen Dobiš iz Požege smijenjen iz uprave Varteksa...