Obavijesti

News

Komentari 26

Ubojica sa Zrća od Ustavnog suda traži puštanje iz zatvora

Ubojica sa Zrća od Ustavnog suda traži puštanje iz zatvora
1

Britanac koji je ubio dvojicu svojih sunarodnjaka, u žalbi navodi da nema opasnosti od bijega jer je prijavio adresu budućeg boravišta u jednom zadarskom hotelu i spreman je dati jamstvo

VIDEO

Douglas Cane, Britanac osumnjičen za ubojstvo i dva pokušaja ubojstva ispred noćnog kluba na Zrću u lipnju 2018. godine tražio je od Ustavnog suda izlaz iz zadarskog zatvora u kojem se nalazi od 29. lipnja 2018. godine kada je uhićen na splitskom aerodromu Resnik prilikom pokušaja napuštanja hrvatskog teritorija. Brijanjem glave promijenio je osobni izgled, no policija ga je prepoznala, javlja 057info.

U ustavnoj tužbi, koju je podnio preko odvjetnika Borisa Radmana, prvenstveno prigovora duljini trajanja istražnog zatvora, smatrajući da je protekom vremena od godinu i 6 mjeseci "grubo povrijeđeno načelo razmjernosti, a uz to i pretpostavka nedužnosti, nepovredivost slobode i pravo na suđenje u najkraćem roku". 

Krvoproliće na Zrću: Puštali mu snimke s očevida ubojstva
Krvoproliće na Zrću: Puštali mu snimke s očevida ubojstva

Tvrdi kako nema opasnosti od bijega jer je prijavio adresu budućeg boravišta u jednom zadarskom hotelu i spreman je dati jamstvo. Sudovima zamjera što se nisu očitovali o tom njegovom prijedlogu. U odnosu na opasnost od ponavljanja kaznenih djela, ponavlja da nije točno kako je ranije bio osuđen za 14 kaznenih djela, već samo za 4 bagatelna kaznena djela bez elemenata nasilja.

U odnosu na prvi prigovor Britanca, Ustavni sud primijetio je kako je duže vrijeme između podizanja i potvrđivanja optužnice uzrokovalo i rješavanje njegovih prigovora o nezakonitosti pojedinih dokaza, što je trajalo više od pet mjeseci.

- Nakon potvrđivanja optužnice predmet je dodijeljen u rad raspravnom sucu te je do sada održano pet ročišta na kojima nije bilo moguće saslušati oštećenike i svjedoke koji imaju prebivalište u Velikoj Britaniji iz objektivnih razloga, odnosno jer je središnje tijelo vlasti Velike Britanije obavijestilo sud da do sredine veljače nemaju na raspolaganju slobodnih termina za realizaciju ispitivanja svjedoka putem videokonferencije. Ustavni sud ocjenjuje da u dosadašnjem tijeku kaznenog postupka nije bilo nerazmjernih zastoja te da su sudovi dosadašnji kazneni postupak vodili s potrebnom posebnom marnošću - istaknuo je sudac Ustavnog suda Rajko Mlinarić koji je ocijenio i kako su zadarski sudovi odgovarajuće analizirali i dosadašnje ponašanje i kriminalnu prošlost osumnjičenog ubojice sa Zrća.

Ubojstvo na Zrću: Ubo ga je u prsa i prerezao mu aortu i venu
Ubojstvo na Zrću: Ubo ga je u prsa i prerezao mu aortu i venu

Podsjetimo, Cane je optužen da je ispred kluba na Zrću ubio sunarodnjaka Uga Wilsona zvanog Kraze (26), te ranio još dva sunarodnjaka. Tragedija se dogodila nakon sukoba dvoje skupine mladića ispred kluba Kalypso u špici novaljske turističke sezone za vrijeme trajanja Hideout festivala.

Navodno su  raspačavali ampulice s dušičnim oksidom, kojeg partijaneri  koriste da bi se “ušlagirali”. Ta je "droga" u Velikoj Britaniji zabranjena, no kod nas se prodaje legalno, jer te ampulice inače služe za ispuštanje šlaga iz limenih spremnika. 

Oko pet ujutro Douglas Cane je, ubadajući nožem oko sebe, navodno više puta nožem ubo trojicu muškaraca.  Ugu Wilskonu,prema optužnici, presjekao je venu i aortu zbog čega je nesretnik preminuo, a on  je s mjesta zločina navodno pobjegao na motociklu te se odvezao do Zračne luke Split u namjeri da pobjegne u inozemstvo.

No odmah je uhićen  i otada čeka suđenje u pritvoru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature