Obavijesti

News

Komentari 33

Ubojica zadavio Eliota C. (24) i zapalio ga. Našao ga je šumar

Ubojica zadavio Eliota C. (24) i zapalio ga. Našao ga je šumar
3

Istražitelji već mjesec dana muku muče sa ubojstvom u kojem je okončao mladi Francuz Eliot C. (24). Njega je 20. ožujka pronašao šumar. Poznato je da je smrt nastala nasilno, no još se ne zna uzrok.

VIDEO

Riječki istražitelji već mjesec dana s francuskim kolegama posredstvom Europola i Interpola nastoje razriješiti misterioznu smrt mladog Francuza Eliota C. (24) koji je skončao na jednoj livadi kraj Gornjeg Jelenja u riječkom zaleđu.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

01:19

Zločin iz strasti?

Kako je ubijeni pronađen na tzv. migrantskoj ruti, policijski inspektori kao motiv ne isključuju ni tezu da je zločin povezan s krijumčarenjem migranata kroz Hrvatsku i međusobnim razračunavanjem s “prevarenim” migrantima ili pak obračunom s drugim krijumčarima. Istražitelji, kako doznajemo, pomno rade na potvrdi ili eliminaciji drugih motiva, poput ljubavnih.

Naime, riječka policija je u ponedjeljak izvijestila da provode kriminalističko istraživanje vezano za smrt muškarca čije je tijelo pronađeno 20. ožujka ove godine u šumi na širem području Gornjeg Jelenja.

- Obdukcijom provedenom na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta u Rijeci utvrđeno je da je smrt muškarca nasilna. U sklopu dosad provedenog kriminalističkog istraživanja utvrđen je identitet nepoznatog muškarca. Kriminalističko istraživanje se nastavlja radi utvrđivanja svih okolnosti i relevantnih činjenica ovoga događaja – stoji u priopćenju riječke policije.

Neslužbeno doznajemo da je djelomično karbonizirano tijelo u šumi našao šokirani šumar koji je odmah obavijestio policiju. Prizor je bio stravičan. Noge i donji dio trupa izgorjeli su mu u vatri.

Ubijen pa zapaljen

- Po dojavi koju smo dobili od osobe koja je našla truplo rečeno nam je da se radi o trulom truplu, vjerojatno jer je bilo djelomično karbonizirano, no dolaskom na mjesto zločina utvrđeno je da je truplo staro oko 24 sata.

Utvrđeno je da je muškarac zapaljen nakon što je ubijen. Također je utvrđeno da se pri ubojstvu nije koristilo vatreno ni hladno oružje - doznajemo iz riječkog Zavoda za sudsku medicinu. Odmah je obaviještena policija i počela je istraga.

Kako neslužbeno doznajemo, radi se o mlađemu muškarcu. Patolozi riječkog Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku utvrdili su da je mladi Francuz usmrćen davljenjem, nakon čega je zapaljen najvjerojatnije kako bi prikrili zločin.

Međutim, tijelo ubijenog, odnosno njegov donji dio je izgorio dok je veći dio trupla istražiteljima bio dostatan za neke tragove i utvrđivanje načina ubojstva.

Zločin iz Zagreba riješili prateći elektronske tragove

Zašto ubojice nakon zločina pale svoje žrtve osim kriminalista i forenzičara svoja mišljenja daju i liječnici psihijatri.
Istražitelji slažu mozaik misterioznog ubojstva Francuza i analizom svih podataka o njemu.

Kada je, gdje, kako, s kim i čime ušao u Hrvatsku. Gdje je sve boravio. S kim je sve imao kontakte neposredne pa i one elektronske uključujući utvrđivanje svih lokacija gdje je i kada boravio kako bi se rekonstruiralo njegovo kretanje u Hrvatskoj prije nego li je ubijen.

Upravo praćenjem elektronskih tragova hrvatska policija je prošli mjesec razriješila ubojstvo u Zagrebu.

Državno odvjetništvo sumnjiči mladića (19) da je 7. ožujka 2020. godine oko 17 sati iz Osijeka doputovao u Zagreb nakon čega je otišao na nasip rijeke Save u blizini naselja Prečko. Potom je s mobitela nazvao 21-godišnjaka kojeg od ranije kratko poznaje i pozvao ga da se tamo nađu. Na njegov poziv 21-godišnjak je pristao te nedugo nakon poziva došao do nasipa, a nakon što su jedno vrijeme razgovarali spustili su se do same obale rijeke Save gdje je 19-godišnjak na za sada neutvrđen način ubio svoju žrtvu, a potom njegovo tijelo bacio u rijeku zajedno s torbicom u kojoj su bili mladićevi osobni dokumenti i svežanj ključeva. Njih dvojica su se navodno, neslužbeno doznajemo, posvađali zbog ljubomore. Tko je na koga bio ljubomoran i zašto pokazat će istraga.

Ubojica je potom, objavili je zagrebačko tužiteljstvo, sa sobom uzeo mobitel ubijenog mladića koji je naknadno odbacio u rijeku Dravu u Osijeku, a potom se pješice udaljio s mjesta događaja kroz naselje i sa svog mobitela zatražio taksi prijevoz do Glavnog željezničkog kolodvora u Zagrebu i 8. ožujka 2020. godine ušao na prvi vlak za Osijek.

Uhićen je nakon 15-ak dana, a policija mu je, navodno, ušla u trag prateći komunikaciju s mobitela žrtve. U obrani je tvrdio, neslužbeno doznajemo, da je bio napadnut i da se branio.

Tijelo ubijenog mladića građanin je 28. ožujka oko 14.30 sati pronašli u Savi u Strmcu Bukevskom. Naime policiju je izvijestio kako je pronašao tijelo nepoznatog muškarca. Tijelo su prevezli u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku gdje su utvrdili da je riječ o Zagrepčaninu koji je nestao 7. ožujka 2020. godine.

Kriminalističko istraživanje ubojstva nedaleko od Gornjeg Jelenja nastavlja se radi utvrđivanja svih okolnosti i relevantnih činjenica događaja.Dovršetkom istrage trebao bi se razjasniti tko je ili tko su počinitelji, motiv ubojstva, kao i je li žrtva ubijena na mjestu zločina ili je prethodno likvidirana te potom dovezena u šumu gdje je leš zapaljen u pokušaju prikrivanja ubojstva.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa