Obavijesti

News

Komentari 9

Ubojice, mafijaši, teroristi...: Oni su već godinama slobodni

Ubojice, mafijaši, teroristi...: Oni su već godinama slobodni
1

Ovo su ubojice, mafijaši i teroristi koji nikada nisu osuđeni ili su pobjegli iz zatvora i nestali. Vlasti ih godinama bezuspješno traže. Neki više nisu na potjernicama...

VIDEO

Ovi kriminalci su izbjegli pravdi. Riječ je o ubojicama, mafijašima i teroristima koji nikada nisu osuđeni ili su, pak, pobjegli iz zatvora i nestali. Vlasti ih godinama bezuspješno traže. Neke su čak i maknuli s potjernice. 

Tražili su ga 26 godina

Donald Eugene Webb je 1980. upucao i ubio Gregoryja Adamsa, šerifa u gradiću Saxonburg u Pennsylvaniji. Šerif je Donalda zaustavio zbog prometnog prekršaja. Posvađali su se i Webb je prebio šerifa, a onda ga ubio. Webb je pobjegao i ostavio lažnu vozačku dozvolu koju su istražitelji upotrijebili za identifikaciju. Webb je ranije pljačkao draguljarnice i koristio je lažne identitete. FBI ga je 1980. stavio na listu najtraženijih bjegunaca. Tražili su ga 26 godina i nisu ga našli pa su ga maknuli s liste. FBI vjeruje da je Webb mrtav ili živi na nekom mjestu gdje ga nitko ne može prepoznati. 

Mafijaš koji nikada nije optužen

Manabu Miyazaki iz Japana je poznati yakuza koji je godinama upleten u organizirani kriminal. Bio je upleten i u jedan od najvećih slučajeva u povijesti kriminala u Japanu. Radilo se o iznuđivanju, a Miyazaki je bio ispitan no nikada ga nisu optužili. Godine 1986. je preživio atentat. Pokušali su ga ubiti pripadnici suparničke kriminalne organizacije. Nakon toga je postao poznati pisac i komentator društvenih zbivanja. Svoju je biografiju prodao u 600.000 primjeraka. Često kritizira medije. Sada ima više od 70 godina i pretpostavlja se da nikada neće biti optužen.  

 

Teroristica u bijegu

Jamal Al-Gashey je bila u grupi terorista koji su 1972. godine napali sportaše iz Izraela na Olimpijskim igrama u Münchenu. Ona je uhvaćena i puštena dva mjeseca kasnije nakon što su članovi Crnog rujan kontrolirali zrakoplov Lufthanse. Izraelci su bili bijesni. Tražili su je no nisu je uspjeli naći. Al-Gashey se skriva godinama. Godine 1999. dala je intervju na tajnoj lokaciji. Tada je rekla da je ponosna na to što je napravila.

Pobjegla iz zatvora

Sharon Kinne (20) i njezin suprug su 1960. godine bili pred rastavom. Upucala ga je u glavu. Policija je mislila da je riječ o nesretnom slučaju, a onda je upucana i žena muškarca s kojim se Sharon viđala. Optužena je za dvostruko ubojstvo. Puštena je uz jamčevinu 1964. te je s muškarcem pobjegla u Meksiko. Tamo je ubila dvojicu. U Meksiku su je osudili na deset godina zatvora. Pobjegla je 1969. i nitko je nakon toga nije vidio. Neki misle da je mrtva, a drugi da je pobjegla u Gvatemalu.    

Imao je plastične operacije?

Glen Stewart Godwin je 1987. pobjegao iz zatvora u kojem je bio pet mjeseci. Bio je osuđeni ubojica i vrlo opasan muškarac. Pobjegao je iz zatvora uz pomoć svojeg "cimera" koji je kasnije počinio samoubojstvo. U bijegu se Godwin oženio. Otišao je u Meksiko gdje je uhićen zbog droge. Završio je u zatvoru iz kojeg je pobjegao 1991. nakon što je ubio zatvorenika s kojim je dijelio ćeliju. Dosad ga nisu našli. FBI vjeruje da živi u Meksiku i da je imao više plastičnih operacija pa ga zbog toga nitko ne može prepoznati, piše ListVerse.  

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca