Google pomogao policiji da pronađu ubojicu nestale žene | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 40

Ubojicu kod Ivanić Grada našli uz pomoć Googlea, susjedi su u šoku: 'Često je dolazio s obitelji'

Ubojicu kod Ivanić Grada našli uz pomoć Googlea, susjedi su u šoku: 'Često je dolazio s obitelji'
3

Osumnjičeni ubojica Damir K. (63) je ubio svoju 76-godišnju susjedu te je tijelo bacio u bunar na imanju kod Ivanić-Grada. Snimke s Google Street Viewa pomogle su policiji kako bi riješili misterij nakon 11 godina

VIDEO

Shvatili smo da je na adresi gdje je počinitelj prijavljen, prijavljena i gospođa, nestala osoba čiji je nestanak prijavljen 2011. i tada smo se počeli baviti slučajem pod pretpostavkom da je ova osoba odgovorna za nestanak i za smrt. Što se samog bunara tiče, pregledom Google street viewa smo shvatili da je prije samog nestanka žrtve bunar bio na svom mjestu. Kad smo na mjesto pronalaska tijela došli fizički, shvatili smo da bunara nema, da je samo kruna od bunara premještena ispred vikend kuće. To je bila indicija da intenzivnije krenemo u provođenje drugih mjera radnje, ispričao je za RTL Zvonimir Petrović, voditelj Službe općeg kriminaliteta PU zagrebačke.

POGLEDAJTE VIDEO:

Umirovljenica Slavojka Senišin (76) nestala je 2011. godine, a ovih dana je otkriveno da je umirovljenica ubijena prije 11 godina. Osumnjičeni za ubojstvo je njezin susjed Damir K. (63) koji je nesretnu umirovljenicu 2011. godine ubio, a potom je tijelo zamotao u tepih i bacio u bunar kojeg je zakopao na imanju u Ivanić-Gradu gdje ima vikendicu.

Petrović je potvrdio da su krivotvoreni dokumenti za stan još jedna indicija koja je potvrđivala pretpostavke policije.

- Bio je jako ljubazan, pristojan i prihvatljiv. Uvijek je bio miroljubiv i voljan pomoći svima - ispričala je susjeda osumnjičenog za Jutarnji list.

Susjedi govore da je Damir u vikendicu često dolazio, skoro svaki vikend. Dolazio je s prijateljima i obitelji te bi roštiljao i slavio u dvorištu gdje je zakopana umirovljenica. Damira je susjeda dobro poznavala jer je bio kum njezinom unuku. 

- Rekao je da je on to napravio u samoobrani, ali kakva samoobrana ako je on muškarac, a ona starija žena - rekla je susjeda.

Zagrebačka policija riješila 11 godina star slučaj: Ubio ženu, njezino tijelo bacio je u bunar
Zagrebačka policija riješila 11 godina star slučaj: Ubio ženu, njezino tijelo bacio je u bunar

Bunar je bio prekriven ciglama, crjepovima i cipelama, a tijelo je bilo zamotano u tkaninu koja je nakon jedanaest godina bila neprepoznatljiva. Policija je cijelo dvorište prekopavala tri dana. 

Susjedi za osumnjičenog kažu da nije bio agresivan te da su vjerovali da policija ondje neće ništa naći jer su za Damira mislili da je duša od čovjeka.

- Nitko nije ni posumnjao u njega ili imao loše mišljenje o njemu jer nikada nikoga nije poprijeko pogledao ili povisio ton. Uvijek je sve pozdravljao i bio pristojan. Napravio je i bazen kako bi se djeca mogla kupati - rekla jedna od susjeda za Jutarnji.

Godinam je preuređivao vikendica, a susjedi su na pojavu policije pomislili da tragaju za oružjem ili možda drogom. 

Osumnjičeni je priveden i ispitan, a nakon što mu je sudac istrage odredio istražni zatvor odveden je u Remetinec.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 40

VIDEO

U KB Sveti Duh umrlo dijete (7) tjedan nakon operacije krajnika
ŠOK U ZAGREBAČKOJ BOLNICI

U KB Sveti Duh umrlo dijete (7) tjedan nakon operacije krajnika

Dijete je, sedam dana po učinjenoj tonzilektomiji i šest dana po otpustu iz Bolnice, dovezeno bez vitalnih funkcija, odgovorili su nam iz KB Sveti Duh

Spasili radnike koji je zatrpalo gradilište, a onda počeo curiti plin. Direktor: Još utvrđujemo...
VIDEO: DRAMA U ZAGREBU

Spasili radnike koji je zatrpalo gradilište, a onda počeo curiti plin. Direktor: Još utvrđujemo...

Na radilištu u Podsljemenu spašavali su muškarce koji su ostali zatrpani. Jedan muškarac ima ozljedu ruke, a drugi ima višestruke ozljede i prijelome, neslužbeno doznajemo.
VIDEO Obračun u noćnom klubu u Vodicama: 'Skrili smo se i čuli pucanje, čovjek je bio krvav...'
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Obračun u noćnom klubu u Vodicama: 'Skrili smo se i čuli pucanje, čovjek je bio krvav...'

VODICE - Oko tri ujutro čuli smo pucnjavu u klubu u Vodicama, javlja nam čitateljica. Dodaje kako su svi u panici krenuli prema izlazu. - Kad smo pobjegli iz kluba, otišli smo u ulicu iza njega, kako bi se sakrili. Pored nas je prošao čovjek s krvavim mrljama po vratu i majici - govori čitateljica. Policija nam je potvrdila da je sinoć došlo do fizičkog obračuna u Vodicama te da su izvidi u tijeku.