Obavijesti

News

Komentari 66

Ubojicu nisu pronašli: Lisičara je ustrijelio na kućnom pragu

Ubojicu nisu pronašli: Lisičara je ustrijelio na kućnom pragu
4

Teško ranjeni Lisičar preminuo je u bolnici dva tjedna nakon atentata. Napadača je opisao kao nižeg muškarca u 50-im godinama, jače građe i rumenog podebljeg lica

VIDEO

Te zločine policija je istraživala, novinari su tjednima, mjesecima pisali i nagađali, a javnost je bila uznemirena i u strahu... Do danas pitanja su ostala - 'Tko ih je ubio?', 'Ima li svjedoka?', 'Tko je zaustavio istragu?' te 'Gdje je nestao novac?'. Svaki drugi dan objavit ćemo po jednu priču u specijalu zaboravljeni - Neriješeni slučaj!

Nikolu Lisičara, vlasnika i predsjednika Montmontaže d.d., nepoznati počinitelj ustrijelio je na kućnom pragu 30. siječnja 2006. godine u zagrebačkoj Dubravi.

Ubojica iza sebe nije ostavio nikakve tragove, pa ni čahure ispaljenih metaka. 

Priveli jednog sumnjivca pa ga pustili

Teško ranjeni Lisičar preminuo je u bolnici dva tjedna nakon atentata. Još pri svijesti, napadača je opisao kao nižeg muškarca u 50-im godinama, jače građe i rumenog podebljeg lica. Policija je temeljem opisa privela jednog osumnjičenog, no nakon razgovora i poligrafskog testiranja utvrdili su kako on nije ubojica te su ga pustili na slobodu. 

Policija je u potrazi za ubojicom kontaktirala i Interpol. Tijekom istrage zaprimili su 23 različite informacije o tome tko bi mogao biti ubojica, no od ni jedne nije bilo koristi.

Obitelj angažirala privatnog istražitelja

Zbog nedostatka bilo kakvih tragova, policija je vjerovala kako je riječ o profesionalcu. Istu teoriju imala je i obitelji ubijenog Nikole Lisičara koja je unajmila privatnog istražitelja. Nisu dobili odgovore. 

Nagađalo se i kako je Lisičara ubio netko od nezadovoljnih radnika, a u istrazi se spominjalo i ime bivšeg Lisičarova partnera Ivana Nuića. Ubojica do danas nije pronađen, a ne zna se niti motiv ubojstva.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...