Obavijesti

News

Komentari 191

Ubijen Tomislav Sabljo: Upucao ga redar u Ritzu koji se branio šutnjom, i on je poznat policiji

Ubijen Tomislav Sabljo: Upucao ga redar u Ritzu koji se branio šutnjom, i on je poznat policiji
7

Do pucnjave je došlo oko 4.45 sati u klubu u Ulici Florijana Andrašeca. Prema trenutnim informacijama, više ljudi se prvo potuklo u klubu, a nakon tučnjave, 41-godišnjak je ubijen s više hitaca

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
OSUMNJIČENIK POZNAT POLICIJI

Osumnjičeni za ubojstvo, zaštitar Kristijan K., prema izjavama odvjetnika - nije bio raspoložen za pretjeranu suradnju s policijom.

- Osumnjičeni je ispitan, branio se šutnjom i bit će predan pritvorskom nadzorniku tijekom noći. Slijedećih dana će biti ispitan u Državnom odvjetništvu. Zasad utvrđujemo sve okolnosti događaja. O motivima ne možemo razgovarati - rekao je Miroslav Topić iz kriminalističke policije PU Zagrebačke za Dnevnik HTV-a.

Potvrdio je da je osumnjičenik od ranije poznat policije. U tijeku je pregled i detaljna analiza nadzornih kamera iz više objekata te da se utvrđuju okolnosti pod kojima je oružje uneseno u klub i na koji je način osumnjičeni došao do njega. 

OSTAVIO KRVAVI TRAG

'Sabljo je u zadnje vrijeme bio nemoguć. Imao je izljeve bijesa, policajcima ga je već bilo dosta'

Debeli policijski dosje, koji je krasio u subotu ubijenog Tomislava Sablju (41), do zadnjeg je trenutka "visio" kao upozorenje svim koji su s njim imali posla.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE.

REKONSTRUKCIJA DOGAĐAJA

'Bili su kod šanka, skoro su već izašli iz kluba. A onda ga je upucao dva metra od mene...'

Svađa je počela u separeima, ali je na kraju završila kraj šanka, gotovo na izlazu iz kluba. Zaštitar je izvadio pištolj i počeo pucati, ispričala nam je djevojka koja je u noći na subotu bila u zagrebačkom narodnjačkom klubu Ritz na Trešnjevci, a u kojemu su u ranim jutarnjim satima bezbrižnu zabavu prekinuli odjeci pucnjave. Samo dva metra od nje dogodilo se ubojstvo.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE.

ANALIZA PUCNJAVE

Kriminalist o ubojstvu Sablje u klubu u Zagrebu: 'Koji je motiv? Za šamar se ne ispale 4 metka'

Zaštitar je službena osoba i nije problem da ima pištolj, ako ga treba imati. Zna se da ih na osiguranju klubova nemaju, ali nose ih bodyguardi kao i oni na osiguravanju novčarskih institucija.

Komentirao je tako jučerašnje ubojstvo iskusni kriminalist Željko Cvrtila ubojstvo u zagrebačkom klubu Ritz. Dodao je kako je zasad premalo detalja je li zaštitar odnosno redar posjedovao službeno ili privatno. Postavlja se pitanje je li i žrtva, u ovom slučaju kontroverzni Tomislav Sablji imao oružje te je li ga potezao. O tome će ovisi i obrana pucača.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE.

OGLASIO SE DORH

O ubojstvu u Ritzu oglasio se i DORH, čije priopćenje prenosimo u nastavku.

Zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, u suradnji s Ekipom za očevide Policijske uprave zagrebačke, provodi očevid povodom kaznenog djela ubojstva hrvatskog državljanina (1982.).

Prema do sada prikupljenim podacima, u jednom je noćnom klubu u Zagrebu, oko 4:45 sati, nakon verbalnog i fizičkog sukoba, s više hitaca iz vatrenog oružja ubijen je 41-godišnji muškarac.
Hrvatski državljanin (1986.) kojeg se dovodi u vezu s počinjenjem ovog kaznenog djela je uhićen i nad njim se provodi kriminalističko istraživanje. 

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu, u suradnji s nadležnom Policijskom upravom zagrebačkom, utvrđuje sve relevantne činjenice i okolnosti koje su dovele do počinjenja ovog kaznenog djela.

Komentari 191