News

Komentari 7

Učenik napao vjeroučitelja, županija osuđuje incident

Učenik napao vjeroučitelja, županija osuđuje incident

Smatramo da je krajnje vrijeme da se zaštite nastavnici, ravnatelji i svi ostali djelatnici škola, kažu u Varaždinske županije. Pozivaju odgovorne da donesenu strože kriterije za izricanje pedagoških mjera

Varaždinska županija, kao osnivač Elektrostrojarske škole u Varaždinu, osudila je napad učenika te škole na profesora te pozvala Ministarstvo znanosti i obrazovanja da donese strože kriterije za izricanje pedagoških mjera kako bi se ojačala disciplina u školama i omogućila prevencija takvih događaja.

"Smatramo da je krajnje vrijeme da se zaštite nastavnici, ravnatelji i svi ostali djelatnici škola. Pozivamo Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH da donesene strože kriterije za izricanje pedagoških mjera, kojima bi se ojačala disciplina te omogućilo preveniranje i sankcioniranje nemilih događaja u školama", ističe se u priopćenju Varaždinske županije.

Izrazivši podršku ravnatelju koji je postupio u skladu s ovlastima, iz Županije ističu da je ravnateljima potrebno dodijeliti veće ovlasti vezane uz cjelokupnu organizaciju rada u školi.

"Nažalost, ovaj nemili događaj nije prvi takav slučaj, nego su slični događaji sve češći zbog čega je nužno hitno reagirati", poručuju iz Varaždinske županije.

Učenik Elektrostrojarske škole Varaždin, kako prenose mediji, u ponedjeljak je nasrnuo na vjeroučitelja, kada se nakon razgovora sa školskim psihologom na kojemu su bili i njegovi roditelji i razrednica, vratio na nastavu. Razgovor s psihologom održan je zbog učenikova problematičnog ponašanja, a nakon napada na vjeroučitelja učenik je isključen iz škole.

 

Najčitaniji članci