Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
7 komentara

Učenik napao vjeroučitelja, županija osuđuje incident

Smatramo da je krajnje vrijeme da se zaštite nastavnici, ravnatelji i svi ostali djelatnici škola, kažu u Varaždinske županije. Pozivaju odgovorne da donesenu strože kriterije za izricanje pedagoških mjera

elektrana
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
7 komentara

Varaždinska županija, kao osnivač Elektrostrojarske škole u Varaždinu, osudila je napad učenika te škole na profesora te pozvala Ministarstvo znanosti i obrazovanja da donese strože kriterije za izricanje pedagoških mjera kako bi se ojačala disciplina u školama i omogućila prevencija takvih događaja.

elektrana INCIDENT U VARAŽDINU Izbacit će ga iz škole: Učenik udario profesora iz vjeronauka

"Smatramo da je krajnje vrijeme da se zaštite nastavnici, ravnatelji i svi ostali djelatnici škola. Pozivamo Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH da donesene strože kriterije za izricanje pedagoških mjera, kojima bi se ojačala disciplina te omogućilo preveniranje i sankcioniranje nemilih događaja u školama", ističe se u priopćenju Varaždinske županije.

Izrazivši podršku ravnatelju koji je postupio u skladu s ovlastima, iz Županije ističu da je ravnateljima potrebno dodijeliti veće ovlasti vezane uz cjelokupnu organizaciju rada u školi.

Zagreb: Okrugli stol o visokom obrazovanju - Hrvatska u Bolonjskom procesu BLAŽENKA DIVJAK: 'Zaprepaštena sam nasrtajem učenika na profesora u školi...'

"Nažalost, ovaj nemili događaj nije prvi takav slučaj, nego su slični događaji sve češći zbog čega je nužno hitno reagirati", poručuju iz Varaždinske županije.

Učenik Elektrostrojarske škole Varaždin, kako prenose mediji, u ponedjeljak je nasrnuo na vjeroučitelja, kada se nakon razgovora sa školskim psihologom na kojemu su bili i njegovi roditelji i razrednica, vratio na nastavu. Razgovor s psihologom održan je zbog učenikova problematičnog ponašanja, a nakon napada na vjeroučitelja učenik je isključen iz škole.

 

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message