Obavijesti

News

Komentari 0

Učitelji riječke škole zahvalili učenicima i uzeli simpatije cijele Hrvatske: Mi smo tu za njih

Učitelji riječke škole zahvalili učenicima i uzeli simpatije cijele Hrvatske: Mi smo tu za njih
1

Završila je još jedna teška nastavna godina, ispunjena neizvjesnošću, koronom, online nastavom... Iz OŠ Nikole Tesle u Rijeci poručuju, znamo koliko je učenicima bilo teško, nadamo se da će nam svima biti lakše

VIDEO

Nismo se nadali da ćemo izazvati ovoliku pozornost, ali drago mi je da se o školama i obrazovanju piše na pozitivan način, jer ipak je mnogo više lijepih nego ružnih priča, kazala nam je Tatjana Bandera-Mrakovčić, ravnateljica Osnovne škole Nikole Tesle u Rijeci.

Učitelji i nastavnici ove škole svoje su učenike u četvrtak dočekali velikim transparentom iznad ulaznih vrata, s porukom: "Draga djeco, hvala vam! Vaši učitelji".

Na web-stranici škole objavili su i poruku svima: 

"Zahvaljujemo djeci što su dali sve od sebe u godini punoj izazova i pokazali da su vrijedni poštovanja i zahvalnosti nas odraslih. Zahvaljujemo profesorici Asji Matešić na ideji i inicijativi te svima koji su sudjelovali u realizaciji".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

 

- Bilo hi je smiješno vidjeti, nije im bilo jasno, ali bili su sretni, mi smo partneri, mi i djeca i oni moraju znati da smo mi tu za njih, jednako mi je drago da smo svratili pažnju na nešto lijepo. U priči o školstvu ipak je više lijepih nego ružnih priča. Želimo da svima postane jasno da su učenici naš život i da smo mi tu za njih - ističe ravnateljica, čija se škola, nažalost, suočila i s nekoliko smrtnih slučajeva zbog Covida.

OŠ Nikola Tesla broji 567 učenika, a Tatjana Bandera-Mrakovčić ističe kako je svjesna da je korona jako mnogo toga promijenila i da će trebati vremena da se sve vrati u normalu.

- Nitko od nas nema staklenu kuglu da možemo reći što će biti najesen, no puno je učitelja i djece preboljelo Kovid, mnogo nas se i cijepilo. Optimistična sam i nadam se da će nam bit nešto lakše. Lani je bilo šokantno, kaotično, onda smo se nadali da će najesen biti lakše, onda su počele izolacije, hospitalizacije, imali smo tragedije. Baš nam je bila teška i tužna godina, no trudili smo se zadržati duh i pozitivu i jako smo bili sretni kad smo se vratili. Posebno kad smo vidjeli koliko su učenici sretni što smo se vratili u školu, a učitelji još i više. Teško će razumjeti netko tko nije učitelj, ali kod nas se uvijek priča vrati na djecu, kako im je, kako im još više pomoći. Zaključili smo da imamo krasnu djecu, i da imamo potrebu reći im hvala - kaže ravnateljica, zaključivši kako joj je najviše žao osmaša i maturanata, koji su ostali zakinuti za ekskurzije, manifestacije, izlaske, no, kako se radi o višoj sili na koju nismo mogli utjecati. 

Podsjetimo, danas završava nastava za oko 428.000 učenika u cijeloj Hrvatskoj. Za oko 38.300 osmaša sljedeći petak, 25. lipnja, započinju prijave srednjoškolskih obrazovnih programa, a za ostale dugoočekivani ljetni praznici. Maturantima traju državne mature, a nakon objave konačnih rezultata ljetnog roka 21. srpnja slijede i upisi na fakultete. Ljestvice za upis u srednje škole zaključavaju se 10. srpnja, te potom slijede upisi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...