Obavijesti

News

Komentari 42

Udar lokomotive: Dječak (14) nije stao, a rampa se spustila...

Udar lokomotive: Dječak (14) nije stao, a rampa se spustila...
1

Rampa na prijelazu u Zagrebu se spustila, no dječak (14) prelazio je prugu. Teško je ozlijeđen. IZ HŽ-a upozoravaju pješake da ne hodaju preko pruge kad je rampa spuštena

VIDEO

Dječak (14) u petak navečer prelazio je prugu na pružnom prijelazu u Sokolskoj ulici na zagrebačkom Črnomercu dok su polubranici bili spušteni. U tom trenu na njega je naletjela lokomotiva bez vagona.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:12

Bori se za život. Kad je dječak iz Zagreba ignorirao spuštenu rampu i prelazio prugu, zastao je te se navodno sagnuo kako bi podignuo stvar koja mu je ispala. U tom trenutku naišla je lokomotiva brzinom od oko 40 kilometara na sat. Udarila ga je i odbacila nekoliko metara dalje na zemlju. Ostao je nepomično ležati. Strojovođa (56), koji je upravljao lokomotivom, bio je šokiran. Ubrzo su stigli policija i Hitna pomoć, koja je ozlijeđenog dječaka odvezla u bolnicu u Vinogradskoj ulici.

- Dječak ma nagnječenje desnog plućnog krila, krvarenje u plućima te višestruke prijelome rebara i kralježaka, osobito na desnoj strani tijela - rekao nam je u subotu dr. Slaven Čiček, kirurg iz KBC-a Sestre milosrdnice.

Liječnici su dječaka intubirali, ali nije na respiratoru.

- Ono što mu trenutačno najviše ugrožava život je krvarenje u glavi otkriveno nakon pretrage na CT-u. Zbog toga je u subotu morao na hitnu neurokiruršku operaciju - kaže dr. Čiček.

S obzirom na to da je u pitanju dijete razmatrala se mogućnost da ga se prebaci u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj. No ipak će ostati u Vinogradskoj, osobito zato što ga je zbog moždanog krvarenja riskantno transportirati u drugu zdravstvenu ustanovu.

- Nezahvalno je davati bilo kakve prognoze u ovom trenutku, no ako neurokirurška operacija riješi problem krvarenja, možemo pretpostaviti da će i ostatak oporavka dobro teći - rekao je dr. Čiček. Iz policije i Hrvatskih željeznica upozoravaju pješake da ne šetaju prugom i da je ne prelaze kad je rampa spuštena jer je vlak uvijek brži. Upozorenje vrijedi i za sve vozače.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...