Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
22 komentara

'Udovoljite zahtjevima radne grupe za kurikularnu reformu'

Na ministru znanosti, obrazovanja i sporta je donošenje najvažnije odluke u njegovu mandatu, upozorili su iz sindikata Preporod nakon najave Borisa Jokića o ultimatumu

Robert Anić/Pixsell
Foto: Robert Anić/Pixsell

Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod pozvao je u ponedjeljak ministra Predraga Šustara da, umjesto davanja nekih novih izjava podrške, udovolji utemeljenim zahtjevima članova stručne radne skupine za provedbu cjelovite kurikularne reforme i time spasi od propasti i posvemašnjeg urušavanja nacionalni odgojno-obrazovni sustav.

"Prihvatiti se vlasti znači preuzeti odgovornost za donošenje važnih odluku. Na ministru znanosti, obrazovanja i sporta je donošenje najvažnije odluke u njegovu mandatu. U sindikatu Preporod, vjerujemo, ispravne", poručio je Preporod nakon što je voditelj stručne radne skupine Boris Jokić najavio da su njezini članovi spremni odstupiti ako Šustar do srijede, 25. svibnja, ne odbaci zaključke saborskog odbora za znanost, među kojima i da skupinu treba proširiti s desetoro novih članova s različitih područja.

Ponuđena ostavka, smatra Preporod, prijelomni je trenutak u šesnaestomjesečnoj aktivnosti preoblikovanja hrvatskog odgojno-obrazovnog sustava. Kako su se stvari po kurikularnu reformu odvijale zadnjih nekoliko tjedana, doslovce je bilo samo pitanje dana kada će se dogoditi ovo što se danas dogodilo, ocjenjuje sindikat.

Preporod napominje da se načelnom potporom projektu, uz istovremeno izbjegavanja plaćanja preuzetih financijskih obveza, neodgovorno usporavao započeti važan posao, ali i dezavuirao ugled voditelja među sudionicima u izradi dokumenata.

"Ipak, unatoč svemu, današnjom odlukom o dvodnevnoj odgodi stupanja na snagu podnesenih ostavki, odgovornima za sudbinu najvažnijeg reformskog projekta u ovoj zemlji daje se još jedna prilika za preispitivanje neodgovornog ponašanja prema projektu cjelovite kurikularne reforme", zaključuje sindikat.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message