Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
42 komentara

Udruge ogorčene: Udomili biste zeku? U redu, ali ne za Božić

Nakon blagdanske euforije neodgovorni vlasnici kuniće jednostavno izbace na cestu i tako ih zapravo ubiju. Zbog toga više pred Božić i Uskrs udruge ne daju kuniće na udomljavanje...

8172565
Foto: Borna Filic/PIXSELL
42 komentara

Zovu nas kao ludi, ali ne pada nam na pamet da im sad dopustimo da ih udome. Ako stvarno žele kuniće, neka se jave nakon blagdana, rekla je Andrea Rajčić iz udruge Zecovi.

Njezina udruga, baš kao i udruga Mrkvica iz Zaprešića, odlučila je stati na kraj neodgovornim ljudima koji u kunićima vide idealan poklon za pod bor, ne promišljajući previše o tome koje sve obaveze takva odluka nosi. Nakon blagdanske euforije, kaže Andrea, neodgovorni vlasnici kuniće jednostavno izbace na cestu i tako ih zapravo ubiju. Zbog toga više pred Božić i Uskrs udruge ne daju kuniće na udomljavanje.

- Stvar je u tome što kunića kojeg ste kupili u Pet shopu ne možete vratiti natrag ako shvatite da se o njemu ne možete brinuti. Oni ga neće primiti. Naša udruga će ga natrag uzeti bez problema, ali ljudima bude neugodno pa to ne učine, nego ga samo ostave vani i oni uginu za dan ili dva. Apeliram na ljude da nam slobodno vrate kuniće koje su od nas udomili, a ako su ih negdje drugdje kupili, pomoći ćemo im da nađu novog udomitelja i nećemo ih pitati za razlog zbog kojeg se žele riješiti životinje - poručila je Rajčić, predsjednica zagrebačke udruge. Dodala je da ih ljudi za Božić uglavnom poklanjaju djeci, a da pritom ne znaju da se djeca o kunićima ne mogu brinuti jer se radi o vrlo osjetljivim životinjama.

- Ako ih krivo podignete, može im puknuti kičma. Isto tako, ako ih djeca previše gnjave, kunići znaju pošteno ugristi. Uz to, vrlo često imaju probleme s probavom, zubima i trovanjem te ih treba obavezno odvesti veterinaru, jer ako se ne liječe, mogu uginuti u roku od 12 sati - objasnila je Andrea.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message