Obavijesti

News

Komentari 1

Uginula supertigrica u Indiji: Prekrili su je cvijećem i laticama

Uginula supertigrica u Indiji: Prekrili su je cvijećem i laticama

Najbolje su je znali u središnjoj indijskoj državi Madhya Pradesh, gdje je okotila desetke tigrića i time su joj dodijelili neslužbenu titulu 'Supermame' jer je doprinijela povećanju broja ugrožene vrste

VIDEO

Odjel za šumarstvo u Madhya Pradeshu objavio je slike prekrasnog pogreba za tigricu koja je uginula u Indiji. Snimljene fotografije prikazuju tigricu položenu na suha drva za potpalu, prekrivenu cvijećem.

Tigrica je službeno nazvana T15, ali je u Indiji bila poznatija pod imenom Collarwali. Najbolje su je znali u središnjoj indijskoj državi Madhya Pradesh, gdje je okotila desetke tigrića i time su joj dodijelili neslužbenu titulu 'Supermame'.

Smrt tigrice izazvala je veliku žalost među ljubiteljima divljih životinja na tom području.

Odjel za šumarstvo je rekao da je među državnim dužnosnicima koji su prisustvovali pogrebu u Nacionalnom parku Pench bio i ministar šumarstva dr. Kunwara Vijaya Shaha.

Ministar je na Twitteru objavio kako je Collerwali uginula od starosti.

- Imala je 16 i pol godina. U razdoblju od 2008. do 2018. godine okotila je osam legla i 29 mladunaca. Dala je nezaboravan doprinos u povećanju broja tigrova u Penchu - rekao je.

Prema izvješću o broju tigrova u Indiji iz 2018. godine, procijenili su da u toj zemlji živi 2.967 životinja, što čini više od 80 posto ukupnog svjetskog broja, javlja Newsweek.

Glavni ministar Shivraj Singh Chouhan također se pridružio ceremoniji u odavanju počasti.

- Šumama Madhya Pradesha uvijek će odjekivati urlanje mladunaca kraljice rezervata tigrova Pench - napisao je na Twitteru.

Posljednjih desetljeća indijske vlasti su radile na očuvanju broja tigrova u zemlji nakon pokretanja projekta Tigar 1973. koji je uslijedio nakon proglašenja te vrste kao indijske nacionalne životinje.

Unatoč tome što se pokretanjem projekta stabiliziran broj tigrova u Indiji, ove životinje se i dalje nalaze na IUCN-ovom Crvenom popisu ugroženih vrsta. Procijenili su da ih je u divljini ostalo oko 3500.

'Tigru je bilo bolje nego ljudima ovdje u gradu. Imao je za ist i pit, Ivan ga voli kao svoju djecu'
'Tigru je bilo bolje nego ljudima ovdje u gradu. Imao je za ist i pit, Ivan ga voli kao svoju djecu'

Svjetski fond za divlje životinje je rekao kako je trenutno stanje tigrova u Indiji stabilno ili raste. Međutim, objašnjavaju kako se tigrovi i dalje suočavaju sa mnogim ljudskim prijetnjama kao što je uništavanje njihovih staništa, krivolov i ubojstvo iz osvete.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca