Obavijesti

News

Komentari 5

Uhićen muškarac koji je zapalio trgovinu Hrvata u Crnoj Gori

Crnogorska policija uhitila je jednog muškarca zbog sumnje da je polio benzinom i zapalio prodavaonicu Hrvata Igora Tomkića, objavljeno je u subotu

VIDEO

Kako navode u Upravi policije, uhićeni Aleksandar Savović će u subotu biti predan tužitelju, a na teret mu se stavlja kazneno djelo oštećenje i uništenje tuđe imovine.

Podgorički mediji navode da je Savović navodno rekao inspektorima da je Igoru Tomkiću zapalio trgovinu jer su mu prijatelji završili u zatvoru nakon prebijanja njihovog sugrađanina prije 12 dana.

Savjet za građansku kontrolu rada policije objavio je da je policija rasvijetlila paljenje objekta Tomkića, te da je to 'bitna poruka i potvrda sposobnosti policije da garantira efikasnu zaštitu osobne i imovinske sigurnosti svakog građanina Crne Gore'.

Marković obećao potragu za napadačima na Igora Tomkića
Marković obećao potragu za napadačima na  Igora Tomkića

Premijer Duško Marković ocijenio je ovaj slučaj kao napad na Crnu Goru i njene najvrednije tekovine – multietičnost i multikonfesionalnost, te zatražio od policije hitnu i efikasnu akciju u rasvjetljavanju ovog slučaja. Počelo je i prikupljanje pomoći Tomkiću za obnovu njegove prodavaonice.

Podgorički list Pobjeda objavio je prije desetak dana da je Tomkić, Hrvat koji živi u Beranama na sjeveru Crne Gore, pretučen, a na njega su, kako je priopćila crnogorska policija, nasrnula dvojica sugrađana koji su dio skupine koja ga već duže vrijeme maltretira i prijeti mu samo zato što je Hrvat.

Opet napali Hrvata: Prvo su ga istukli, a sad mu zapalili dućan
Opet napali Hrvata: Prvo su ga istukli, a sad mu zapalili dućan

Napadu je prethodila Tomkićeva izjava portalu Antena M ranije tijekom dana, u kojoj je ispričao da on i supruga žive u strahu od skupine sugrađana te da, iako je sve prijavio policiji i lokalnim vlastima, prijetnje i nasrtaji na njegovu imovinu ne jenjavaju. Policija je ubrzo nakon napada uhitila N. P. (19) i M. R. (24) iz Berana, zbog sumnje da su, na štetu Tomkića, 'počinili kazneno djelo nasilničkog ponašanja zajedno s kaznenim djelom nanošenja teške tjelesne ozljede'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke