Obavijesti

News

Komentari 4

Uhićen trojac: Izdavali fiktivne račune pa tražili povrat PDV

Trojac je otvarao i zatvarao tvrtke po potrebi nakon što bi poslužile svrsi. Tvrtke nisu imale ni zaposlenih radnika ni skladišta ni većine onog što obične tvrtke imaju pa ih je prva "provalila" Porezna uprava u Zadru

VIDEO

Dva muškarca (40 i 45) sa zagrebačkog te 65-godišnjak s bjelovarskog područja kazneno su prijavljeni zbog kružne prijevare u sustavu PDV-a 'teške' čak 14 milijuna kuna.

Oni su preko četiri tvrtke međusobno izdavali fiktivne račune za materijal kojeg nisu slali i za radove koje nisu obavili te na osnovu toga od države tražili povrat PDV-a ili umanjenje porezne obveze.

Trojac je otvarao i zatvarao tvrtke po potrebi u kratkom vremenu nakon što bi poslužile svrsi. Te tvrtke nisu imale ni zaposlenih radnika ni skladišta ni većine onog što obične tvrtke imaju pa ih je najprije "skužila" Porezna uprava u Zadru buduci da su neke tvrtke otvorene u zadarskoj okolici. Potom se javila i njemačka tvrtka kojoj nisu dostavili dio naručene drvene mase vrijedne 3,6 milijuna kuna. Naime, 45-godišnjak je 5,2 milijuna kuna predujma njemačke firme podigao s računa i potrošio za privatne potrebe.

- 45-godišnjak je kao odgovorna osoba trgovačkog društva oštetio državni proračun u iznosu 3,9 milijuna kuna. Kazneno je prijavljen za Utaju poreza, Krivotvorenja poslovne isprave i Zloupotrebe povjerenja u gospodarskom poslovanju. Muškarac (40) je bio odgovorna osoba u dvije tvrtke u Zagrebu i Slavoniji, a prijavljen je za pomaganje 45-godišnjaku u utaji i za Krivotvorenje poslovne isprave, a 65-godišnjak  koji se sumnjiči da je oštetio državni proračun za 812 tisuća kuna, tereti se za utaju i krovotvorenje jer mu je 2015. i 2016. godine toliko isplaćeno iz proračuna zbog neistinitog iskazivanja razlike za povrat PDVa - rekli su u srijedu načelnik krim policije u Zadru Bore Mršić i Tomislav Škara, načelnik gospodarskog kriminala te policijske uprave.

Nakon policije koja ih je obradila i predala pritvorskom nadzorniku, trojac čeka sudac istrage koji će odlučiti o njihovom pritvaranju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.
Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru

Problem sa SDSS-om se može riješiti. Ne moraju oni biti u novoj vladi, ali i oni i svi drugi predstavnici manjina mogu zadržati sva svoja prava i financiranje kao i dosad, smatraju u HDZ-u. Ali to neće biti lako provesti..