Obavijesti

News

Komentari 4

Uhićeni kriminalci iz Banja Luke za kojima je raspirana tjeralica

Uhićeni kriminalci iz Banja Luke za kojima je raspirana tjeralica

Glavna meta policijske akcije provedene u subotu bio je Miloš Božović kojega se smatra pripadnikom tzv. škaljarskog kriminalnog klana čije je sjedište u Kotoru u Crnoj Gori

Troje policijskih inspektora i jedan državljanin Crne Gore za kojima je raspisana Interpolova tjeralica uhićeni su na području Banje Luke pod sumnjom za sudjelovanje u organiziranom kriminalu, potvrdili su u nedjelju iz MUP-a Republike Srpske.

Glavna meta policijske akcije provedene u subotu bio je Miloš Božović kojega se smatra pripadnikom tzv. škaljarskog kriminalnog klana čije je sjedište u Kotoru u Crnoj Gori.

Tijekom pretrage stana u Banjoj Luci koji je koristio Božović policija je ponašla pištolj s prebrušenim serijskim brojem, streljivo i tri pancirna prsluka te novac.

Sve te predmete policija za sada povezuje s počinjenjem kaznenih djela, no potankosti nisu objavljene. Na Interpolovoj tjeralici je navedeno kako se za njim traga pod sumnjom na počinjenje teškog ubojstva.

MUP RS potvrdio je kako su u istoj operaciji uhitili i troje zaposlenih u svojim redovima navodeći samo njihove inicijale no lokalni mediji tvrde kako je riječ o troje inspektora, dva muškarca i jednoj ženi, koji su radili upravo u odjelu zaduženim za suzbijanje teških kaznenih djela a navodno su pomagali crnogorskim kriminalcima.

Prema navodima Televizije BN iz Bijeline (BN TV) uhićeni su Mladen Milovanović, samostalni inspektor u Upravi za teški i organizirani kriminal MUP-u RS, inspektor Predrag Vatreš koji slovi za čovjeka od najvećeg povjerenja ravnatelja policije RS Siniše Kostreševića kao i inspektorica Gorana Rečević.

Svo troje su suspendirani a protiv njih je otvorena istraga u banjolučkom tužiteljstvu dok je uhićeni Crnogorac predan Sudu BiH koji treba odlučiti o njegovom izručenju.