Obavijesti

News

Komentari 86

Uhićeni u 15 minuta: Migrante u Lici uspjeli snimiti iz aviona!

Uhićeni u 15 minuta: Migrante u Lici uspjeli snimiti iz aviona!
11

Jedan policajac bio je u zrakoplovu s pilotom Frontexa kad su snimili su kako 20 migranata ulazi u kombi. Akciju su pratili uživo iz centara u Zagrebu, Cetingradu i Varšavi

VIDEO

Zrakoplov Diamond Guardian DA42 europske agencije Frontex letio je nedavno iznad Like te snimio muškarca kako nervozno hoda i puši kraj kombija. Minutu kasnije do njega je iz šume došlo 20 ljudi.

Počela je tako jedna od najbržih policijskih akcija u povijesti Ministarstva unutarnjih poslova. Jedan policajac bio je u zrakoplovu s pilotom kojeg je angažirala Europska unija za nadzor svoje vanjske granice. Pomoću vrhunske kamere uspjeli su nešto prije 19 sati snimiti kako migranti utrčavaju u prostrani Mercedes Sprinter.

Odmah su oglasili uzbunu. Istodobno su akciju uživo pratili u Frontexovu centru u Varšavi, gdje stručnjaci analiziraju moguće prijetnje. Akciju su gledali i u Centru granične policije u Cetingradu te u Nacionalnom koordinacijskom centru u Zagrebu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Zrakoplov, koji je bio na oko tri kilometra visine, uspio je neprimjetno pratiti sumnjivi kombi. Vozač je uspio doći do autoceste te su on i suvozač krenuli u smjeru Zagreba. Kako pokazuje snimke, stali su na jednu benzinsku crpku kako bi se osvježili. Ipak, zbog sumnjivog tereta i kako nitko ne bi čuo ljude zatvorene u zagušljivom prostoru, brzo su nastavili put.

Ne mareći previše za sigurnost, vozač je jurio autocestom, a iza njega su se upalile sirene. Policajci su uspjeli brzo reagirati te su poslali mobilnu jedinicu Kobre da ih zaustave. Prisilili su ih da stanu u zaustavni trak nedaleko od čvora Gospić.

Osumnjičeni su izašli, a kad su otvorili prtljažni prostor, policajci su ugledali preplašena lica. Dok su migrante nakon obrade vratili nazad za BiH, dva Hrvata su dobila kaznenu prijavu zbog trgovine ljudima.

Prema podacima MUP-a, od siječnja do studenog ukupno su ulovili 547 krijumčara i prijavili ih za 544 zločina. Akciju, koja je trajala 15 minuta, posebno su pohvalili u Europskoj uniji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 86
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca