News

Komentari 4

Uhićeno više islamista koji su povezani s napadom u Berlinu

Uhićeno više islamista koji su povezani s napadom u Berlinu

Jučer su na komemoraciji u središtu grada političari i rodbina odali počast žrtvama napada 19. prosinca 2016. kada se Amri ukradenim teretnjakom zabio u posjetitelje božićnog sajma

Godinu dana nakon terorističkog napada na božićni sajam u Berlinu policija je u četvrtak u njemačkom glavnom gradu izvršila pretrese i uhitila nekoliko osoba koje se povezuju s izvršiteljem prošlogodišnjeg napada s islamističkom pozadinom, izvješćuju njemački mediji.

Dnevnici Bild i Berliner Zeitung izvješćuju, pozivajući se na izvore u policiji, da su predstavnici gradske i pokrajinske policije u ranim jutarnjim satima u jednoj južnoj berlinskoj četvrti izvršili pretrese stanova i uhitile nekoliko osoba iz islamističkog miljea koje se povezuje s izvršiteljem prošlogodišnjeg napada na božićni sajam Amirom Amrijem.

Policija isprva nije potvrdila ove navode te je preko Twittera poručila da se radi o „motiviranoj i profesionalnoj akciji“.

Jučer su na komemoraciji u središtu grada političari i rodbina odali počast žrtvama napada 19. prosinca 2016. kada se Amri ukradenim teretnjakom zabio u posjetitelje božićnog sajma te je tom prilikom usmrtio 12, a ozlijedio preko 100 osoba.

Amri je nedugo potom ubijen u bijegu u Milanu. Nakon napada su otkrivene brojne greške njemačkih istražitelja koje su Amriju, unatoč činjenici da se kao islamist nalazio pod prismotrom, omogućile izvršenje napada.

 

Najčitaniji članci