Obavijesti

News

Komentari 2

Uhićenog ravnatelja osječke Agencije razriješili dužnosti, imenovali v.d. ravnateljica

Uhićenog ravnatelja osječke Agencije razriješili dužnosti, imenovali v.d. ravnateljica

Uskok je prethodno izvijestio da je pokrenuo istragu protiv Mikulića i još tri osobe zbog sumnje u namještanje natječaja za zapošljavanje u spomenutoj javnoj ustanovi

VIDEO

Nakon što je uhićen zbog sumnje u zlouporabe te mu je određen jednomjesečni istražni zatvor, Davora Mikulića u četvrtak je osječko-baranjska županijska Skupština razriješila dužnosti ravnatelja Javne ustanove Agencija za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima.

Na mjesto vršiteljice dužnosti ravnatelja na skupštinskoj sjednici je većinom glasova imenovana dosadašnja zaposlenica Agencije Ivana Pavasović.

Na aktualnom satu županijske Skupštine vijećnica SDP-a Snježana Bježančević propitivala je daljnje funkcioniranje te agencije te prozvala župana Ivana Anušića da je pobjegao iz Osijeka kako bi izbjegao pitanja o uhićenjima u Agenciji čiji je osnivač županija.

"Gospodin Anušić nikada od ničega ne bježi i vi to jako dobro znate, tako nije pobjegao niti ovoga puta", odgovorio joj je zamjenik župana Mato Lukić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Akcija USKOK-a: Pao Mikulić, muljao kod zapošljavanja?
Akcija USKOK-a: Pao Mikulić, muljao kod zapošljavanja?

Naveo je da je župan u Cavtatu na Međunarodnom kongresu ruralnog turizma te da je to bila već ranije planirana aktivnost zbog koje je izostao sa sjednice, istaknuvši da se o ovoj temi opće ne bi trebalo raspravljati, već treba pustiti institucije da rade svoj posao.

"U utorak su u Agenciju došli pripadnici policije koji su se uredno najavili i nakon toga, osim onoga što je objavio Uskok da je protiv četiri osobe pokrenuta istraga, mi nemamo nikakve informacije", ustvrdio je Lukić koji ne vidi zašto bi bio sporan nastavak rada Agencije jer je i ranije na skupštinsku sjednicu uvrštena točka o razrješenju dosadašnjeg i imenovanju novog ravnatelja.

Vijećnici SDP-a napustili su sjednicu prije izglasavanja nepovjerenja te nisu sudjelovali ni pri glasovanju kod imenovanja vršiteljice dužnosti ravnatelja.

Sa osječkog Županijskog suda u srijedu navečer su izvijestili da je uhićenom Mikuliću i još troje okrivljenih sudac istrage odredio je jednomjesečni istražni zatvor, zbog sumnje u zlouporabu položaja i ovlasti te trgovanje utjecajem.

Uskok je prethodno izvijestio da je pokrenuo istragu protiv Mikulića i još tri osobe zbog sumnje u namještanje natječaja za zapošljavanje u spomenutoj javnoj ustanovi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a