News

Komentari 72

Uhitili dvojac u Rijeci: Prerezali su cijevi koje dovode zrak u Covid centar i ugrozili pacijente

Uhitili dvojac u Rijeci: Prerezali su cijevi koje dovode zrak u Covid centar i ugrozili pacijente

Oni su oko 3.30 u ponedjeljak prerezali strujno napajanje kompresora za zrak na dva mjesta, no srećom terapija bolesnika nije prekinuta jer se sustav prebacio na zamjensko napajanje

Riječka policija je u suradnji sa Službom općeg kriminaliteta uhitila državljana (34) Hrvatske i državljana (29) Kosova koji su u noći na ponedjeljak u krugu KBC-a Rijeka ukrali električni naponski kabel i time onemogućili nesmetano napajanje uređaja u Covid centru, a zbog čega su ugrozili živote zaraženih pacijenata. 

Oni su oko 3.30 prerezali strujno napajanje kompresora za zrak na dva mjesta, no srećom terapija bolesnika nije prekinuta jer se sustav prebacio na zamjensko napajanje. Tehnička služba KBC-a Rijeka je u kratkom roku sanirala oštećenje. 

- Pravovremenom dojavom i brzom intervencijom pripadnika Interventne jedinice policije Rijeka počinitelji su ubrzo nakon dojave bili pronađeni i uhićeni. Po završetku kriminalističkog istraživanja, zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela teške krađe i dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom osumnjičenici su, uz kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu, predani pritvorskom nadzorniku - izvijestila je PU primorsko goranska.

Najčitaniji članci