Obavijesti

News

Komentari 27

'Uhitili' soma: Posumnjali da je ilegalno ulovljen pa ga zatočili

'Uhitili' soma: Posumnjali da je ilegalno ulovljen pa ga zatočili
1

Ribič je u ponedjeljak oko 14 sati na rijeci Dravi u blizini Križinice slučajno zakačio ribu. Policija misli da ga je ulovio ilegalno. Zatočili su soma kao dokazni materijal

VIDEO

Virovitička će policija podnijeti prekršajnu prijavu protiv 42-godišnjeg muškarca koji je u ponedjeljak oko 14 sati na Dravi u blizini Križnice na nedozvoljeni način ulovio soma kapitalca od 65 kilograma i dugog 208 centimetara. 

Muškarac je u čamcu lovio ribu u blizini takozvanog visećeg mosta na rijeci Dravi. Koliko su istražitelji uspjeli doznati, sa sobom je imao dvodijelni ribolovni štap s udicama. Najvjerojatnije je udicama prelazio po muljevitom dnu.  

Oko 14 sati zahvatio je soma kapitalca. Udice su mu se zakačile za tijelo te ga je nakon borbe uspio izvući na čamac.  

Naime, Zakon o slatkovodnom ribarstvu nalaže da tako ulovljenu ribu mora vratiti u vodu, no on to nije napravio. Po pravilima, riba sama mora zagrizti mamac. Iako nije poznato je li tad bio sam, uspio je “mrcinu” iz čamca prebaciti u auto. Odmah ga je odvezao do oca. Za njim su brzo stigli policajci koji su samo mogli utvrditi da je riba uginula. Na njoj su bile vidljive razderotine na tijelu za koje su krive udice.  

Kako neslužbeno doznajemo, ribič je istražiteljima rekao da se som slučajno uhvatio i da nije namjerno pecao na nedopušteni način.  

Ipak, policajci su mu ispisali prekršajnu prijavu te će istinu o hvatanju kapitalca morati donijeti sud. Ribu je preuzeo tajnik Zajednice športsko ribolovnih društava Pitomača. Kako je ulovljeni som dokazni materijal na sudu, ribu su podigli bagerom na i razrezali u dijelove kako bi se mogla pohraniti u ledenici Zajednice do okončanja postupka.  

- Nakon što sud donese odluku znat će se sudbina nelegalno ulovljene ribe. On može biti predan optuženiku nakon plaćanja kazne ili raspoređen ribolovnim društvima - rekao nam je Nikola Prtenjača, tajnik Zajednice, koji je rukovodio cijelom “operacijom” spremanja dokaznog materijala.  

Kapitalac: Imao je najmanje 50 godina

Pretpostavlja da će golema glava kapitalca nakon dovršenja sudskog postupka biti preparirana jer je doista riječ o rijetkom primjerku soma. Prema prvim procjenama, bio je star 50-ak godina. Nedavno su kraj Pitomače ulovili i težeg. Imao je 86 kilograma.

Somovi zimu provode u dubokome mulju rijeka i jezera. To znaju iskusni ribiči te im je tako lakše pecati. Ipak, riba mora sama zagristi mamac, inače je mora pustiti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa