News

Komentari 18

Uhitili Splićanina koji je zapalio čak 100 kontejnera za smeće

Uhitili Splićanina koji je zapalio čak  100 kontejnera za smeće

Splitska je policija uhitila muškarca (34) kojeg sumnjiči da je posljednjih sedam mjeseci u gradu zapalio stotinjak kontejnera za smeće zbog čega je oštećeno 17 vozila i motocikl, izvijestila je PU splitsko-dalmatinska

Nakon dovršenog istraživanja 34-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

Kako je navedeno u priopćenju, nakon što je policija u četvrtak od 5.10 do 5.25 sati zaprimila tri dojave kako je na području Splita, na tri različita mjesta došlo do požara na  šest plastičnih kontejnera, policijski službenici su izašli na mjesto događaja i počeli intenzivno kriminalističko istraživanje. 

Policijski službenici Druge policijske postaje već tijekom jutra utvrdili su identitet osobe koja se dovodila u vezu s podmetanjem požara na kontejnerima i tijekom dana u službene prostorije doveli muškarca za kojeg je postojala sumnja da je povezan s tim događajima.

"Danas je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjim muškarcem i utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je u četvrtak ujutro izazvao požar na plastičnim kontejnerima u Gupčevoj, Osječkoj i Kranjčevićevoj ulici u Splitu, te je na taj način uništeno šest plastičnih kontejnera i oštećeno jedno osobno vozilo", stoji u priopćenju objavljenom na internetskoj stranici PU splitsko-dalamatinske.

 Kako se dodaje, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da postoji sumnja da je taj muškarac od prosinca 2020.godine do 28. srpnja 2021. godine na području Splita izazvao požare u kojima je uništeno i oštećeno ukupno 100 kontejnera i time se povezuje s većim brojem kaznenih djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i oštećenja tuđe stvari. 

Kao posljedica požara na kontejnerima oštećeno je 17 osobnih vozila, te jedan motocikl.

Najčitaniji članci