News

Komentari 14

Uhitili su seksualnog predatora iz Konjica: Mladić (21) putem Instagrama vrebao 40 curica

Uhitili su seksualnog predatora iz Konjica: Mladić (21) putem Instagrama  vrebao 40 curica

Mladić (21) se sumnjiči da je putem društvene mreže Instagram uspostavljao online komunikaciju sa djecom starosne dobi od devet godina pa naviše i tražio od njih da mu šalju svoje eksplicitne fotografije

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) Bosne i Hercegovine jučer su uhitili muškarca (21) iz Konjica, koje se dovodi u vezu sa kaznenim djelom iskorištavanje djeteta ili maloljetnika radi pornografije.

Naime, on se sumnjiči da je u prethodnom periodu putem društvene mreže Instagram uspostavljao online komunikaciju sa djecom starosne dobi od devet godina pa naviše, predstavljajući se kao njihov vršnjak muškog ili ženskog spola, zahtijevajući seksualno eksplicitne fotografije i video snimke, priopćili su iz FUP-a.

Sumnjiči  se da je na isti način uspostavljao neprimjerenu komunikaciju sa oko 40 djevojčica mlađe starosne dobi.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Konjicu, policajci su izvršili pretres kuće na području općine Konjic koju koristi osumnjičeni. Pronašli su i privremeno oduzeli kompjutersku opremu i mobilne telefone sa pripadajućim SIM karticama koji su korišteni prilikom izvršenja kaznenog djela, a koji će biti upotrijebljeni kao dokaz u kaznenom postupku, naveli su iz FUP-a.

Osumnjičeni je kriminalistički obrađen u službenim prostorijama FUP-a te će u zakonskom roku biti predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu.

Najčitaniji članci